Apsukę garbės ratą iki Lietuvininkų aikštės ir atgal šventės dalyviai sugrįš į Teatro aikštę, kur jų lauks varžybų "Nesė Group taurė 2007" startas. Išbandyti jėgas trasoje, nusidrieksiančioje H. Manto gatve iki S. Daukanto gatvės, kviečiami visų amžiaus grupių dviratininkai bei komandos.

Organizatoriai tikisi, kad būtent komandinė rungtis taps pačia spalvingiausia ir smagiausia. Varžybų ir kitų rungčių dalyvių laukia medaliai, taurės bei šventės rėmėjų dovanos.

"Linkėčiau, kad dviračių virusu užsikrėstų visa Klaipėda. O Tarptautinę dieną be automobilio pasirinkus dviratį paraginčiau kiekvieną tokiu būdu prisidėti prie draugiško, saugaus ir švaraus miesto idėjos. Ne veltui šventės šūkis - "Mink lengvai - kvėpuok sveikai!" – pastebi įmonių grupės "Nesė Group" valdybos pirmininkas Kazys Paulikas.

Netrūks šioje šventėje ir ekstremalios dvasios. Dviratininkai bus kviečiami susirungti kvapą gniaužiančiose dviračių "drag" lenktynėse, pasirodymais Teatro a. publiką stebins ir dviračių virtuozai. Šventės pulsą stebės ir karščiausias varžybų bei kitų atrakcijų akimirkas specialioje tiesioginėje laidoje nušvies radijo stotis "Vox Maris".

„Klaipėdiečių, pamėgusių leisti laisvalaikį pajūryje ar miesto parko prieigose įrengtuose dviračių takuose, - daugybė. Mes "neišradome dviračio": šventė, kai dviračių entuziastai susirenka vienoje vietoje vienu metu, tiesiog buvo pražiopsota ir mes tai pastebėjome. Ši šventė - tai dar viena proga priminti, kad dviratis yra puiki priemonė sportui, laisvalaikiui ir visos šeimos poilsiui tiems, kas neturėjo laiko apie tai pagalvoti. O tuo pačiu bus smagu pažiūrėti, kaip atrodys Klaipėdos senamiestis, užpildytas dviračiais, mes iki šiol čia turime automobilių parkavimo problemų... Galbūt tai paskatins prisiminti Europos miestuose gyvuojančias idėjas, padėjusias išvaduoti juos iš automobilių spūsčių“, - sako „Vox Maris“ direktorius Arūnas Vismantas.

Beje, šventės rengėjai kviečia klaipėdiečius į Teatro aikštę atvežti savo "išaugtus“ ir nebenaudojamus, bet vis dar techniškai tvarkingus dviračius. Socialinės akcijos „Išaugai dviratį? Padovanok!“ metu surinkti dviračiai iškeliaus vaikams, kurie labiausiai jų stokoja. Klaipėdos savivaldybės Vaiko teisių apsaugos tarnyba drauge su organizatoriais dviračius padovanos daugiavaikėms klaipėdiečių šeimoms, o jei dviračių bus paaukota gausiau - vaikų namams bei internatams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją