Amerikos režisierių gildija, kurios aukščiausias apdovanojimas kiekvienais metais leidžia prognozuoti, kas laimės Oskarą už geriausią filmą, pakeitė savo taisykles filmų, rodomų kino teatruose, naudai. Trečiadienį pateiktame pranešime teigiama, kad nuo šiol filmas, kurio premjera tuo pačiu metu rodoma ir kino teatruose, ir internete, negali pretenduoti į gildijos apdovanojimą už išskirtinius režisūrinius pasiekimus.

Šis sprendimas išryškina takoskyrą tarp tradicionalistų, tokių kaip S. Spielbergas ir Ch. Nolanas, kurie savo filmus nori rodyti tik kino teatruose, ir naujokų, tokių kaip „Netflix“ ir jo remiama naujų balsų banga.

„Netflix Inc.“ geriausiems savo filmams suteikia teisę į trumpalaikę premjerą kino teatruose prieš transliuojant juos namuose. Dauguma „Netflix“ vaidybinių ir dokumentinių filmų prieinama tik internete. Ši taisyklė taip pat neleistų dalyvauti konkurse daugeliui filmų, kuriuos studijos yra suplanavusios savo pačių būsimoms transliavimo paslaugoms.

Kino meno ir mokslo akademija, kuri ir dalija „Oskarus“, kolegų pavyzdžiu sekti nesiruošia, nors irgi persvarsto savo politiką. Akademija, kuriai šiuo metu priklauso nemažai su „Netflix“ dirbusių narių, leidžia dėl savo apdovanojimų varžytis ir vadinamosioms vienalaikėms (rodomoms ir kino teatruose, ir internete) premjeroms.