Režisierius Donatas Ulvydas ir filmo kūrėjai, bendradarbiaudami su Lietuvos džiazo bendruomene, pristatė filmo anonsą, kuriame skambėjo Kipro Mašanausko ir Jievaro Jasinskio muzika sukurta šiam filmui. Filmas sukurtas pagal legendinį Ričardo Gavelio romaną „Vilniaus pokeris“. Džiazo muzikantų orkestras „Vilnius JJAZZ Ensamble“ atliko originalias Kipro Mašanausko ir Jievaro Jasinskio kompozicijas. Vakaro žvaigžde buvo atlikėja Kotryna Juodzevičiūtė. Nuošaliame Vilniaus Kirtimų rajone, po angaro stogu, kuris virto filmavimo aikštele, susipynė džiazas, kinas ir literatūra.

Kirtimų rajonas išskirtinis tuo, kad čia nėra miegamųjų rajonų. Tai pramoninis kvartalas kuriame gausu sandėlių, logistikos centrų ir gamybinių patalpų. Gatvėse stovi ne gyventojų automobiliai, o sunkiasvorės fūros. Atvykus prie angaro, kuriame vyko renginys, iš tolo pasitiko ryškios šviesos. Priešais įėjimą įrengtas policijos postas, šalia stovėjo greitosios pagalbos automobilis.

Aplinka, nenuteikianti draugiškai. Prie įėjimo pasitinka bilietų tikrintojai ir budrūs apsaugos darbuotojai. Bilieto patikrinimas, antspaudas ant rankos ir štai aš jau angaro viduje. Viename jo gale scena, kurios abiejose pusėse įrengtos pakylos orkestrui. Besirenkančius žiūrovus pritraukia raudonas kilimas. Čia filmavimo komanda su veiksmo kamera filmuoja žiūrovus, kurie sutinka būti ir filmo personažais.

Prieš koncertą angaras sklidinai užsipildo žiūrovais. Publika labai įvairi, daug jaunimo ir vyresnio amžiaus asmenų. Režisierius pristato filmą ir džiazo orkestrą. Nuskambėjus pirmiems muzikos garsams įvyksta kažkas nepakartojamo. Angaras virsta bažnyčia, kurią užlieja šviesų jūra ir muzikos garsai. Publika sužavėta. Žiūrovų akys spindi.

Ričardo Gavelio romane „Vilniaus pokeris“ yra scena, vaizduojanti apleistoje bažnyčioje vykstantį džiazo koncertą. Šią sceną tobulai pavaizdavo šio koncerto organizatoriai. Kiekvienas žiūrovas pasijautė romano herojumi. Kinas, muzika ir literatūra įtraukia renginio dalyvius ir nepaleidžia iki pat koncerto pabaigos. Be jokios abejonės, tai išskirtinis kultūrinis renginys, puošiantis Vilniaus 700 metų jubiliejaus programą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją