Dar metų pradžioje renginių ciklas atidarytas su režisierės Gierės Žickytės filmu „Meistras ir Tatjana“ bei režisierės Eglės Vertelytės tragikomedija „Stebuklas“ rinko kone 120 žmonių talpinančią salę, o karantino metu išaugęs platformos lankomumas paskatino organizatorius žiūrovams sugrąžinti galimybę mėgautis lietuvišku kinu nemokamai.

Lietuviško kino mėgėjai turės galimybę pokalbius su kino kūrėjais kas antrą ketvirtadienį stebėti socialiniame tinkle Facebook, o pristatomą filmą žiūrėti vieną dieną nemokamai kino platformoje „Kino fondas“. Lietuviškam kinui šiuo metu ypač reikalingas palaikymas – tiek kino platformose, tiek kino teatruose, kurie, tikėtina, greitu metu atvers žiūrovams duris, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Pirmoji pokalbio pašnekovė, prodiuserė Gabija Siurbytė jau šį ketvirtadienį kartu su aktoriumi Mindaugu Papinigiu kalbės apie režisieriaus Ernesto Jankausko filmą „Čia buvo Saša“, kurio peržiūra gegužės 28 d. platformoje bus rodoma nemokamai.

Gabija Siurbytė

G. Siurbytė kviečia nepraleisti progos pamatyti šią jautrią juostą: „Filmą rekomenduočiau pamatyti tiems, kas planuoja globoti arba įsivaikinti. O taipogi visoms moterims, nes man jis – labai moteriškas, kalbantis ne tik apie vaikų, bet ir apie suaugusiųjų tarpusavio problemas. Aš labai noriu paskatinti žiūrėti lietuvišką kiną, tikiuosi, karantino metu lietuviškas kinas įgijo platesnę fanų bazę. Bet taip pat norėčiau labai paprašyti ir ateiti žiūrovus į kino teatrus žiūrėti lietuviškų filmų, nes jūsų palaikymo ir paramos labai reikės.“

Pokalbių moderatorius Mindaugas Papinigis džiaugiasi, kad projektas atrado savo žiūrovą ir tiki, kad auditorija dar labiau plėsis organizuojant virtualaus tipo renginius: „Kinas kalba“ vėl prabyla į savo žiūrovus. Saugiai, per atstumą, bet jausdami savo žiūrovo palaikymą ir poreikį, negalime daugiau tylėti. KINAS KALBA!“

„Kinas kalba“ su Mindaugu Papinigiu

Projektą įgyvendina Audiovizualinių kūrinių autorių teisių asociacija AVAKA. Nemokamos kino peržiūros bei virtualūs susitikimai su kino kūrėjais vyks gegužės 28 d., birželio 11, birželio 25 dienomis. Daugiau informacijos apie visus seansus –Kino fondo“ „Facebook paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)