Šių metų premija paskirta už kūrybinės sąmonės atvirumą ir intensyvumą, už poetinę drąsą ir galią kurti metafizinę tikrovę, už poetinio žodžio įtaigą, kai žodis yra daugiau nei žodis, bet „išsiplėšęs išsprogęs grynuolis".

Literatūros premija už lietuvių literatūros kūrinį atitinkantį formuluotę "Už laisvą, atvirą ir drąsią kūrybinę raišką", išleistą per dvejus praėjusius kalendorinius metus, skiriama autoriui, ne vyresniam kaip 45-erių metų amžiaus. Tokia amžiaus riba pasirinkta pabrėžiant ryšį su J. Ivanauskaite, kuri Anapilin išėjo sulaukusi 45-erių, 2007 vasario 17 dieną.

Laureatui įteikiama 3 000 Lt premija ir diplomas. J. Ivanauskaitės premija įteikiama Vilniaus knygų mugėje.

Jurgos Ivanauskaitės premiją paskyrė jungtinė Jurgos Ivanauskaitės kūrybos paveldo centro, leidyklos „Tyto alba“ ir Lietuvos rašytojų sąjungos komisija, kuriai vadovauja literatūrologė dr. Solveiga Daugirdaitė.

Komisijos nariai rašytojas Vytautas Rubavičius, dailėtyrininkė, Jurgos Ivanauskaitės mama dr. Ingrida Korsakaitė, Jurgos Ivanauskaitės kūrybos paveldo centro direktorė žurnalistė Ramunė Sakalauskaitė.

Trečioji Jurgos Ivanauskaitės premija įteikta poetui Rimvydui Stankevičiui už poezijos knygą "Patys paprasčiausi burtažodžiai" (Vilnius: Rašytojų sąjungos leidykla, 2010). Pirmoji J. Ivanauskaitės premija paskirta Kristinai Sabaliauskaitei už romaną "Silva Rerum" ("Baltos lankos", 2008 ), antroji - Renatai Šerelytei už romaną "Mėlynbarzdžio vaikai" (Vilnius: Alma littera, 2008).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)