Organizatorių teigimu, Keramikos muziejus įsibėgėjančius 2016 metus pradeda ateities spėlionėmis. Paroda "Orų prognozė" - tai giliamintė, šamaniška ir šiek tiek sarkastiška "Archyvo" grupės pranašystė. Net 18 metų kasmet šis sambūris Rotušės požemyje atveria savo parodas, spinduliuojančias stiprų, originalų menininkų gyvenimo būdą ir savitą filosofiją.

Muziejaus pranešime pasakyta, kad paroda subūrė išties unikalias Lietuvos asmenybes: Dormantę ir Jurgį Penkinskius, Gojaus kaime lyg meno kūrinį puoselėjančius savo būtį, Juozą Rimkų, Raseinių rajone prie Ažytės upelio sodinantį ąžuolų girią, angelų meistrą Liudviką Ivaškevičių, fotografą Giedrių Liagą, pernai prie grupės prisijungusią Jovilę Talmantaitę El-Mansour bei augalų sielas pažįstančią Laimą Dzigaitę.

Be to, šiemet "Archyvo" grupę papildo kompozitorius Artūras Bumšteinas. Improvizuojantis ir nuolat eksperimentuojantis garso menininkas atidarys parodą unikaliu muzikiniu projektu "Nauji seni garsai". Tai - kūrinys molinėms švilpynėms. Kompozitorius pats nulipdė dešimtį švilpynių ir dalyvavo jų degime. Kai jos tris dienas mistiniu Kūčių ir Kalėdų švenčių metu degė Gojaus kaime, naujoje D. ir J. Penkinskių krosnyje, A. Bumšteinas įrašė degimo proceso garsus ir užfiksavo paslaptingą ugnies kalbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)