Penktadienį Keistuoliai XII kartą pompastiškoje ceremonijoje įteikė bilietus į pažadėtąją žemę – „Zenono” statulėles. Pastarasis buvęs mediniu, skardiniu, vaškiniu, lateksiniu, nuolat keitęs savo pavidalą, dydį ir formą, šį kartą tapo tvirtu garantu, jog yra gyvybė kažkur anapus.

Kelionė į Zenono pažadėtąją žemę prasidėjo visų panorusių išgyventi pasaulio pabaigą patikra teatro fojė – kiekvienas pasiryžęs išgyventi buvo tikrinamas metalo ir melo detektoriumi, alkoholio matuokliu bei suvalgė paskutinę vakarienę. „Šiais metais, kai daugelis Lietuvos gyventojų išgyvena majų išpranašautą apokalipsę – užsmaugusias šildymo kainas, FNTT, PVM, PMS, STT ir visokių kitų kodų žabangas bei iki 5 litų pabrangusio benzino dramą – mes iškeliavom į geresnį rytojų - į Zenono pažadėtąją naująją žemę!”- teigia vienas pagrindinių kelionės organizatorių ir vedlių Jeronimas Gvazdikas (aktorius Aidas Giniotis).

Nelengvoje kelionėje ir pompastiškoje jau XII kartą surengtoje „Zenonų“ teikimo ceremonijoje buvo apdovanoti oficialių ir rimtų teatro kritikų pamiršti keisto pasaulio kūrėjai.

Dėl teisės gauti bilietą į pažadėtąją žemę varžėsi: teatrinis judėjimas „No theatre“, Kabaretas „Atsakyk už save“ ir burleskos šokėja Eglija Vaitkevičė (nauju slapyvardžiu Fergi) nominacijoje – „Už atsakingą meno plėtrą teatro pasaulyje“; „Už vyrų teises būt po vieną drauge“ kovojo Broliai Aliukai ir sesutė, broliai Kšištofas ir Darjušas bei „Solo ansamblis“; „Už netradicinės šeimos tradicijų kūrimą“ į Zenono malonę pretendavo Eltonas Džonas ir jo draugas Deividas Fernišas, seserys Petrikytės ir seserys Katunskytės bei šeimyninis ansamblis „Kuly family“; „Už amžinų vertybių propagandą“ kovojo pantomimos grupė „Kryžių kalnas“, Kantičkų atlikėjų duetas „Lakrima lakrimosa“ ir vokalinis ritualinis ansamblis „Kapų balsai“; Oksanos Pikul ansamblis „Pikulis“; majų bardų grupė „Kecalkoatlis“ ir intymi vyrų trupė „Erelis“ „Zenono“ statulėlę norėjo gauti „Už tarptautinį mitologijos ir kultinių reiškinių sureikšminimą“.

„Po ilgų diskusijų (be muštynių) ir galvos skausmo (be alkoholio) nusprendėme, kad „Zenono“ bilietas atiteko: „Solo ansambliui“, Kabaretui „Atsakyk už save“, šeimyniniam ansambliui „Kuly family“, vokaliniam ritualiniam ansambliui „Kapų balsai“ ir intymiai vyrų trupei „Erelis“ bei visiems kitiems vertiems šios garbės ir laimės,“ - teigia kitas XII „Zenononų” teikimo ceremonijos vedėjas Plačidas Domingas (aktorius Robertas Aleksaitis).

Apdovanotieji, sulaukę savojo bilieto, žiūrovų nepaliko šiapus ribos – linksmomis dainomis, šokiais ir performansais net kelias valandas lydėjo visus, vos tilpusius Keistuolių teatro salėje, į pažadėtąją Zenono žemę švęsti Teatro dienos ir naujos eros pradžios.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją