Šis spektaklis 1997 metų lapkričio 29 dieną "debiutuodamas" Keistuolių teatro scenoje jau turėjo savo rimtą priešistorę – 1997 metų vasarą šio spektaklio dalis buvo parodyta per aktorių diplominį koncertą vaikams, rašoma pranešime spaudai. Vėliau, tų pačių 1997 metų rudenį, populiarios muzikinės laidos vaikams ir ne vaikams "Tele bim-bam" metu atskirais paveikslėliais buvo papasakoti Zuikio ir trijų Medinčių nuotykiai, kurie lapkričio mėnesį įgavo filmuko pavidalą.

Tai buvo pirmasis jaunųjų Keistuolių muzikinis filmas, kurį režisavo Asta Einikytė, o filmavo operatorius Gintaras Raila.

Spektaklio "Zuikio paveikslėliai" pasirodymas teatro scenoje buvo šiltai sutiktas ne tik mažųjų žiūrovų, smagiai pritariančių spektaklio herojams pagal Aurimo Meliešiaus sukurtą muziką, bet ir teatro kritikų: "Zuikio paveikslėlių" fabula: Diedas (Aurimas Meliešius), Boba (Aldona Vilutytė) ir Vaikas (Joana Čižauskaitė) rezga pinkles ir spendžia spąstus jų daržo morkas pamėgusiam Zuikiui (Vytautas Rašimas), tačiau šis, žaismingomis gudrybėmis apkvailindamas savo medžiotojus, nuolat nuo jų pasprunka…

Laikui bėgant, medžiotojai ir medžiojamasis net susidraugauja… Kamerinės erdvės vaidinime skaidrių sielų herojų tarpusavio santykiai ir jų bendravimas su publika grindžiami geranorišku žaidimu." Taip apie šį spektaklį rašė Ridas Viskauskas.

Vėliau iš teatro scenos šie personažai drauge su kitais spektaklių vaikams veikėjais persikėlė į LNK televizijos laidą "Keistuolių pasaulis", kurioje Zuikis ir Vaikas rengė "Zuikio reportažus", o Diedas su Boba šeimininkavo rubrikoje "Buvo Diedas, buvo Boba..."

Tad su tokiu įspūdingą gyvavimo istoriją turinčiu spektakliu Keistuolių teatro aktoriai taip pat nusprendė atsisveikinti įspūdingai. Paskutiniojo spektaklio metu mažųjų žiūrovų laukia mielos staigmenos, iš kurių pati didžiausia – kompaktinės plokštelės "Zuikio paveikslėliai" pristatymas.

Tai eiliuotai perpasakota šio spektaklio garso versija, kurioje mažieji klausytojai ir jų tėveliai ras visas šio spektaklio daineles, kurias dainuodami dar ilgai nepamirš Diedo, Bobos, Vaiko ir Zuikio nuotykių. Po paskutiniojo spektaklio ir kompaktinės plokštelės pristatymo tą patį sekmadienį Keistuolių teatras drauge su Nacionalinė šeimų ir tėvų asociacija kviečia nepamiršti, kad balandžio 29-oji yra Pasaulinė gyvybės diena ir siūlo visiems drauge paskelbti, kad "Šeima – gyvybės lopšys" bei prisijungti prie šventinės eisenos ir, žinoma, sudalyvauti šventiniame Pasaulinės gyvybės dienos koncerte Seimo aikštėje, kuriame koncertinę programą paskutinį kartą parodys ir "Zuikio paveikslėlių" kūrybinė grupė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją