Fortūnos apdovanojimų komisiją sudarė aktorė, skaitovė, režisierė O. V. Dautartaitė, dramaturgas G. Jankus, choreografė L. Nevardauskaitė, poetė - rašytoja A. Ruseckaitė, teatrologė J. Staniškytė, žurnalistas R. Vaitekūnas, muzikologė E. Žakienė.

Šalia fortūnos apdovanojimų išdalintos ir nikeliuotų ragų statulėlės. Jos skirtos negavusiems fortūnos įvertinimų, bet teatrinį gyvenimą padariusiems linksmesniu. Į jų darbus buvo pažvelgta šmaikščiai bei su šypsena.

Kauno valstybinio dramos teatro fortūna taip pat neaplenkė. Teatralai įvertinti tiek diplomais, tiek statulėlėmis bei nikeliuotų ragų nominacijomis. Diplomu įvertintas Egidijus Stancikas už daktaro Janušo Korčako vaidmenį Inesos Paliulytės režisuotame spektaklyje „Liūdnas Dievas“, pagal jos pačios parašytą pjesę bei aktorė Vilija Grigaitytė už vaidmenis spektaklyje „Prie barjero“, pastatytame pagal Antono Pavlovičiaus Čechovo pjeses, režisierius Arvydas Lebeliūnas,viešoji įstaiga "Laimingi žmonės".

Statulėlėmis įvertinti keli Kauno valstybinio dramos teatro menininkai:

Už viso gyvenimo darbus apdovanotas aktorius Leonardas Zelčius,

Už svarų indėlį į teatrinį - pedagoginį darbą spektaklyje „Liūdnas Dievas“ spektaklio dramaturgė, režisierė bei aktorė Inesa Paliulytė,

Už pagrindinį Letės vaidmenį aktorius Sigitas Šidlauskas spektaklyje „Bjaurusis“ pagal Mariaus von Mayenburgo pjesę, režisierius Vilius Malinauskas,

Už antraplanį Fani vaidmenį aktorė Aurelija Tamulytė spektaklyje „Bjaurusis“ pagal Mariaus von Mayenburgo pjesę, režisierius Vilius Malinauskas.

Taip pat Kauno valstybinio dramos teatro aktorius Vilhelmas Vaičekauskas apdovanotas už nepagrindinius Lukos, Stepano Stepanovičius Čiubukovo ir Deniso Grigorjevo vaidmenis, spektaklyje „Prie barjero“, pastatytame pagal Antono Pavlovičiaus Čechovo pjeses, režisierius Arvydas Lebeliūnas, viešoji įstaiga "Laimingi žmonės".

Nikeliuotą ragą Kauno valstybinis dramos teatras pelnė nuotaikos nominacijoje už liūdesį ir depresiją keliančius premjerinių spektaklių pavadinimus: „Liūdnas Dievas“, „Sudužusių širdžių namai“, „Bjaurusis“, „Sugrįžimas į dykumą“.

Žiūrovai bei nominantai linksminti teatrų paskalomis, kurias šmaikščiai aptarė „teatro žiurkės“, gyvenančios teatrų užkulisiuose. Menininkai turėjo smagią galimybę pasijuokti iš savęs bei iš kolegų.

Po apdovanojimų ceremonijos Kauno rotušėje, teatralai švente toliau džiaugėsi ne klube „Pasaka“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją