Šią plokštelę išleido Jungtinių Amerikos Valstijų įrašų kompanija „Delos Music“, su kuria Kauno orkestro vyriausiojo dirigento Konstantino Orbeliano ir vadovo Algimanto Treikausko pastangomis orkestras bendradarbiauja jau ne vienerius metus.

Ilgametis orkestro bičiulis, vienas tituluočiausių JAV tenorų, Niujorko „Metropolitan opera“ teatro solistas Lawrence'as Brownlee įrašui pateikė rinkinį „Allegro io son“ (muzika – Vincenzo Bellini ir Gaetano Donizetti). Šis solistas žymus tuo, kad organišką operų atlikimą be priekaištų derina su didžiausiu technikos tobulėjimu.

Įrašant plokštelę taip pat dalyvavo Lietuvos klasikinės muzikos profesionalai – Viktorija Miškūnaitė (sopranas), Liudas Mikalauskas (bosas), Andrius Apšega (baritonas) bei Kauno valstybinis choras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Petras Bingelis).

Lawrence Brownlee CD

Kompaktinė plokštelė, kurios įrašai vyko šių metų balandį Kauno valstybinėje filharmonijoje, pavadinimą „pasiskolino“ iš G. Donizetti operos „Rita“, kur vienas pagrindinių veikėjų – Bepė – atlieka ariją „Alegro io son, come un fringuel“.

Anot vertintojų, puikiai įrašyta, nepriekaištingai „Delos“ kompanijos apipavidalinta kompaktinė plokštelė pasižymi preciziškais muzikos garsais, išskiriančiais ją iš daugybės kitų.

Pažymėtina, kad tai – ne pirmoji Kauno miesto simfoninio orkestro ir garsaus tenoro kartu įrašyta kompaktinė plokštelė, nominuota prestižiniams tarptautiniams muzikos apdovanojimams. 2014 metais leidybinė kompanija „Delos“ išleido L. Brownlee ir orkestro kompaktinę plokštelę „Virtuoso Rossini Arias“, kuri buvo nominuota „Grammy“ apdovanojimui bei tarptautiniam klasikinės muzikos apdovanojimui (geriausio klasikinio vokalo albumo kategorijoje). Tais pačiais metais įrašyta ir išleista kompaktinė plokštelė „Power Players“ su pasaulyje geriausiu bosu tituluojamu Ildaru Abdrazakovu taip pat buvo nominuota šiam apdovanojimui.

Kasmet vieno įtakingiausių klasikinės muzikos žurnalo ir portalo „Opera News“ kritikai iš šimtų kompaktinių plokštelių ir DVD diskų renka geriausiųjų dešimtuką. Praėjusių metų favorite buvo pripažinta Kauno miesto simfoninio orkestro ir JAV įrašų kompanijos „Delos Music“ išleista G. Verdi operos „Simonas Bokanegra“ kompaktinė plokštelė.

Orkestro vadovas A. Treikauskas džiaugiasi, kad per pastaruosius orkestro veiklos sezonus įgyvendinti net aštuoni leidybiniai projektai su žymiausiais šiandienos balsais. Didžiausias ir reikšmingiausias ligi šiol buvo praėjusios vasaros orkestro leidybinis projektas – G. Verdi operos „Rigoletto“ įrašai.

„Svarbu paminėti tai, kad užsienio atlikėjai renkasi mūsų orkestrą atsakingiems darbams bei įvairiems projektams ne tik dėl orkestro profesionalumo, bet ir dėl vadybinio komforto, kurį jie patiria lankydamiesi Lietuvoje, Kaune. Šie projektai tapo įmanomi užmezgus glaudžius ryšius su JAV kompanija „Dellos Music“, su kuria orkestras jau planuoja ateities bendrus darbus. 2017-ųjų kūrybiniuose planuose numatytas dar ne vienas projektas su visame pasaulyje žinomais klasikinės muzikos atlikėjais. Ir visa tai vyks vėl Lietuvoje, Kaune“, – naujienų agentūrai ELTA sakė Kauno miesto simfoninio orkestro vadovas A. Treikauskas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)