"Teatre pirmą kartą tikriausiai operų bus daugiau pastatyta negu miuziklų ar operečių. Tuo galima pasididžiuoti, kad kolektyvas yra stiprus, galintis dainuoti operas, ir ne vieną", - BNS sakė B.Želvys.

Sezoną rugsėjo 28-ąją pradės dvi Nerijaus Petroko režisuojamos vienaveiksmės komiškos operos-farsai - Gioachino Rossinio "Vedybų vekselis" ir Giacomo Puccinio "Džanis Skikis". Jose diriguos Julius Geniušas.

Lapkričio viduryje žiūrovai išvys antrąją premjerą - rusų kompozitoriaus Nikolajaus Rimskio-Korsakovo operą "Caro sužadėtinė". Tai antrą kartą vykdomas bendras Kauno teatro ir estų tarptautinio operos festivalio "PromFest" projektas.

Minint kompozitoriaus Giuseppe Verdi gimimo metines, lapkričio pradžioje numatomo gala koncerto programoje skambės arijos ir duetai iš kompozitoriaus operų, dainuos Kauno valstybinio muzikinio teatro solistai ir svečiai.

Dar vienas operai skirtas renginys suplanuotas lapkričio ir gruodžio mėnesių sandūroje. Žiūrovai bus pakviesti į operų savaitgalį, per kurį bus galima pasiklausyti minėtų naujų operų "Vedybų vekselis" ir "Džanis Skikis".

Ruggero Leoncavallo operą "Pajacai" parodys Baltarusijos nacionalinis muzikinis teatras, o savaitgalį vainikuos gala koncertas, kuriame dalyvaus Kauno ir Minsko dainininkai.

Kitiems muzikiniams žanrams atstovaus amerikiečių kompozitoriaus Franko Wildhorno miuziklas "Grafas Montekristas", kurio premjera numatoma pavasarį.

Miuziklą kurs režisierius Kęstutis S.Jakštas, dirigentas Jonas Janulevičius, scenografas Gintaras Makarevičius, kostiumų ir grimo dailininkas Juozas Statkevičius.

Kauno valstybinis muzikinis teatras įkurtas 1940 metų lapkričio 27 dieną kaip operetės teatras. Tačiau tęsdamas čia užgimusias operos ir baleto tradicijas, kolektyvas 1948 metais parodė pirmą baleto vakarą, o 1951 metais - pirmąją operą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)