Parodą atidarė Vilniaus miesto meras ir filmo „Emilija iš Laisvės alėjos“ režisierius Donatas Ulvydas.

Renginio metu Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius pirmasis sudalyvavo LRT ir filmo kūrėjų rengiamoje akcijoje, atsakydamas priešais televizijos kamerą į klausimą: „Kas man yra laisvė?“ Į šį klausimą fotoparodos erdvėje kiekvieną šeštadienį nuo 11.00 iki 13.00 val. turės galimybę atsakyti kiekvienas vilnietis ar miesto svečias.

LRT komanda jau nuo kito šeštadienio, sausio 21 d., lauks pašnekovų.

Vėliau klipai su žmonių atsakymais bus leidžiami kaip užsklandos per Lietuvos televiziją ir portale DELFI.

Fotoparoda „Kaunas. Kinas. Laisvė“ gimė filmo „Emilija iš Laisvės alėjos“ komandos iniciatyva. Naujausias režisieriaus Donato Ulvydo filmas, kurio premjera numatoma jau vasario 16 d., praėjusią vasarą buvo filmuojamas Kaune. Filmas pasakoja apie lietuvių kovą už laisvę 72-aisiais.

Būtent todėl filmo kūrybinei komandai kilo idėja organizuoti fotografijos parodą, kurioje susitiktų kelių kartų fotomenininkų darbai.

Parodoje eksponuojami legendinių fotomenininkų darbai, sukurti Kaune 8-ąjame dešimtmetyje ir šių laikų garsių fotografų kadrai, užfiksuoti filmavimo aikštelėje, kurioje režisieriaus D. Ulvydo buvo atkurtas pastarasis laikmetis.

Šalia Lietuvos fotomeno legendų Aleksandro Macijausko, Romualdo Rakausko ir Romualdo Požerskio 8-ąjame dešimtmetyje užfiksuotų žmonių portretų eksponuojami ir šių dienų talentingų jaunųjų fotomenininkų Monikos Požerskytės, Gedimino Žilinsko, Gedmanto Kropio darbai, filmo fotografės Astos Martinonytės ir kino operatoriaus Ryčio Kurkulio kadrai su užfiksuotais aktorių ir savanorių veidais filmavimo aikštelėje.

Sustabdytos akimirkos, prabėgus daugiau, nei 40 metų leidžia keliauti laiku, menininkams ir žiūrovams susitikti sąlyginėje erdvėje – tarp „ten ir čia“, „tarp realybės ir fikcijos“.

Atidarymo akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)