Pasak projekto „Aerokinas“ organizatorių, šiandien, kai žmonės ilgisi kelionių, oro uostuose patiriamo tuoj prasidėsiančių atostogų jaudulio, kinas ir netikėta erdvė suteiks galimybę saugiai keliauti ir grįžti kupiniems įspūdžių. Filmai čia rodomi milžiniškame ekrane, kurio aukštis atitinka penkiaaukštį namą. Tokio dydžio ir vaizdo kokybės ekranas Baltijos šalyse lig šiol dar nebuvo pastatytas. Filmo garsas aerokine transliuojamas radijo bangomis nurodytu dažniu per automobilio radijo imtuvą.

„Kiek teko pažinti pilotų, jie visi nerealūs svajotojai. Tokia ir „Kino pavasario“ komanda – nuolat šiek tiek pakilusi nuo žemės, besistengianti filmais, naujomis patirtimis pakylėti ir žiūrovus. Šiandien žiūrėti filmus ar stebėti koncertus iš automobilių nebėra naujiena, tad norėjome sukurti unikalią patirtį. Vien jau su automobiliu patekti į oro uosto peroną, kur paprastai tik praėjus patikrą galima įlipti į lėktuvą ar išlipti iš jo, labai įdomu.

Na, o pasaulio festivalius apkeliavę filmai padės aplankyti mylimas Europos šalis, Aziją, Pietų Ameriką, kitus žemynus. Labai kviečiu tai patirti ir pažadu, kad šių seansų nepamiršite. Kas žino, gal kitąmet jau bus Kosmokinas“, – kalbėjo „Kino pavasario“ generalinis direktorius Algirdas Ramaška.

„Kino pavasario“ organizatoriai akcentuoja ir socialinę projekto pusę. Šiandien visas aviacijos sektorius išgyvena labai sudėtingus laikus: daug profesionalų, padėjusių mums saugiai pamatyti pasaulį, liko be darbo, skrydžių bendrovės ir oro uostai patiria milžiniškus nuostolius. Tad projektu „Aerokinas“ išreiškiama ir padėka aviacijos darbuotojams.

„Aerokino“ atidarymo metu žiūrovams buvo rodyta kultinio filmo „Parazitas“ nespalvotos versijos premjera.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)