Antrąjį karantiną MO muziejaus atstovai lankytojams pristato MO tinklaraštį su specialiai sukurtu nauju ir įkvepiančiu turiniu. Taip siekiama kompensuoti lankytojams prarastą galimybę atvykti į MO parodas, renginius, pokalbius, susitikimus ir pasimatymus, rašoma pranešime žiniasklaidai.

MO muziejaus tinklaraštis – kultūros ir meno turinio namai

„Antrąjį karantiną pasitinkame sakydami: „MO – daugiau nei muziejus“. Taigi aktyviai kursime ir siūlysime įvairų turinį MO tinklaraštyje. Be straipsnių, pokalbių ar interviu, kiekvieną savaitę pristatysime po naują video filmuką, tinklalaidę, viktoriną-žaidimą ar kitą virtualų turinį įvairaus amžiaus grupėms, įskaitant ir jauniausius MO muziejaus draugus“, – sako Milda Ivanauskienė, MO muziejaus direktorė.

Ji priduria, kad MO muziejaus tinklaraštis šiuo karantino laikotarpiu taps įvairaus turinio apie kultūrą ir meną namais.

Renginiai vyks virtualiai

Nukelti ar atšaukti lapkričio mėnesio renginiai bus pristatomi video formatu. Taip pat bus kuriami specialūs MO muziejaus gidų ir edukatorių menininkų bei jų kūrinių pristatymai, ekskursijos po didžiąją MO muziejaus parodą „Kodėl taip sunku mylėti?“.

Rudenį pradėtos organizuoti kūrybinės dirbtuvės su skirtingais menininkais taip pat bus tęsiamos. Artimiausiu metu MO pristatys virtualių kūrybinių dirbtuvių ciklą su Severija Inčirauskaite-Kriaunevičiene, Egle Ridikaite ir Egle Vertelkaite.

MO muziejus ir Vilnius City Opera virtualiai pristatys ir suplanuotus susitikimus su operos solistu Edgaru Montvidu, virtualiai vyks susitikimas su scenos vaizdo meistrais Marijumi Jacovskiu ir Jonu Morrelliu, šviesų dailininku Peteriu Mumfordu, videomenininku Rimu Sakalausku. Artimiausiu metu bus pristatytas ir pokalbis apie elektroninę operą su Marijumi Adomaičiu („Ten Walls“), operos soliste Justina Gringyte ir Leonu Somovu.

Virtualiai vyks ir šeimų sekmadieniai

MO tęs ir šeimų sekmadienių tradiciją – nors renginiai gyvai vykti negali, kiekvieną sekmadienį bus pristatomi skirtingi žaidimai ir veiklos vaikams. „Jau pastebėjome šeimų įprotį, kad MO kiekvieną sekmadienį vyksta užsiėmimai vaikams. Šiuo metu gyvai to daryti negalime, tačiau pažadame viso karantino metu kiekvieną sekmadienį pasiūlyti po naują žaidimą ar užsiėmimą vaikams“, – papildo M. Ivanauskienė.

Ištikimiems Back2school fanams – paskaitos bus tęsiamos

Didžiulio populiarumo sulaukusios Back2school paskaitos kartu su Ričardu Jankausku taip pat bus tęsiamos. Karantino metu jos bus filmuojamos ir jas pamatyti galės MO muziejaus palaikytojai – MOdernistai ir MO muziejaus patreonai.

Naujos tinklalaidės

Dar tik spalio pabaigoje pristatęs tinklalaides, MO karantino metu žada unikalaus turinio visiems klausytojams.

Specialiai karantino metu bus kuriama tinklalaidė su MO muziejaus steigėja Danguole Butkiene, taip pat bus pristatytas pokalbis su psichologu, psichoterapeutu Eugenijumi Laurinaičiu, abiem Kostais Smoriginais. Toliau tinklalaidė bus pildoma pokalbiais iš parodų pristatymų, poezijos skaitymų ir kitų MO renginių.

Veiks MO parduotuvė, o MO bistro bus galima užsisakyti maisto išsinešti

Kol muziejus lieka uždarytas, savo veiklą tęsia ir lankytojų laukia MO muziejaus parduotuvė. Joje galima rasti įvairų knygų vaikams ir suaugusiems pasirinkimą, išskirtinių lietuviško dizaino kūrinių, suvenyrų, MO kolekcijos kūrinių reprodukcijų, ryškiausių MO parodų prekių, draugiškų aplinkai pasiūlymų, užrašinių ir kitų malonių smulkmenų.

MO parduotuvė dirbs kiekvieną dieną nuo 10 val. iki 18 val.

O jau įpratusiems užsukti į MO bistro, šiuo metu siūloma maisto išsinešti galimybė.

Dar daugiau naujienų – netrukus

Muziejaus atstovai taip pat atvirauja, kad tai nėra visos antrojo karantino naujienos, kurias jie planuoja pristatyti.

„Turime įvairių idėjų ir planų, kuriuos, tikimės, pavyks įgyvendinti artimiausiu metu. Norime praturtinti karantino kasdienybę, taigi ieškome naujų meno ir kultūros patyrimo formų, kurias greitu metu pristatysime“, – apie karantino ateities planus pasakoja M. Ivanauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt