Spektaklį pagal šį klasikinį kūrinį kūrė jauna serbų menininkų komanda: režisierius, inscenizacijos autorius Luka Kurjački ir scenografijos bei kostiumų dailininkė Sandra Nikač. 2017 m. rugpjūtį J. Miltinio teatre vykusiame „Jaunojo režisieriaus eksperimento“ konkurse šio spektaklio eskizas teatro profesionalų komisijos bei publikos buvo pripažintas geriausiu darbu.

Būsimajame spektaklyje režisierius, ieškodamas dinamiško ryšio su jaunaisiais žiūrovais, subtiliai derina Hoffmanno eiliuotose pasakose užkoduotą, o ir Binkio vertime puikiai išlaikytą, komizmą, muzikalumą, teatrališkumą bei žodžių žaismę, perkelia XIX amžiaus vidurio istorijas į šias didelių parduotuvių, greitų mašinų ir išmaniųjų technologijų dienas, kuomet ribos tarp to, kas yra gerai, o kas yra blogai, kas teisinga, o kas – ne, tampa beveik nebeapčiuopiamos. Ypač mažam, beribį pasaulį pažinti tik pradedančiam vaikui.

Spektaklio eskizo parodymo metu įvykusi pirmoji akistata su mažaisiais žiūrovais parodė, kad tokia meninė prieiga prie klasikinės medžiagos gali būti itin paveiki, siekiant nemoralizuojant, įkyriai nebrukant tam tikrų moralinių bei vertybinių tiesų, ištransliuoti spektaklio pagrindinę mintį, jog vaikams socialines normas pažinti ir jų mokytis yra būtina. Kad ir kokios jos kartais atrodytų nepatrauklios ir pasenusios.

„Patį baisiausią spektaklį“ Juozo Miltinio dramos teatre galite pamatyti GEGUŽĖS 19, 20, 27 dienomis 12 valandą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)