„Jūsų kūryba, kurioje persipynę groteskas ir parodija, ironija ir autoironija, juodasis humoras ir absurdo poetika, rado savo išskirtinę vietą lietuvių literatūroje. Skaitytojus žavi meistriškai atskleidžiami elgsenos ir mąstymo stereotipai, kurie yra patys tikriausi kūrybiškumo priešai. Sveikindamas jubiliejaus proga dėkoju už kokybišką literatūrą ir humoro žybsnius kasdienybėje“, – sveikindamas rašytoją sako kultūros ministras Simonas Kairys.

„Jūsų unikali plačiašakė kūryba žavi ištisas kartas dėkingų skaitytojų, klausytojų ir žiūrovų. Jums, kaip labai nedaugeliui kūrėjų, jau seniai suteikti ir gyvojo klasiko, ir liaudies dainiaus titulai. Juoko pro ašaras, užslėptų lietuvių klasikų ir biblinių citatų kupina Jūsų kūryba yra be galo vertinga šiuolaikinės lietuvių prozos, poezijos, dramaturgijos, dainyno, vaikų literatūros dalis“, – rašoma šalies vadovo Gitano Nausėdos sveikinime.

Prezidentas palinkėjo rašytojui ir toliau džiuginti savo kūrybos gerbėjus iš lūpų į lūpas keliaujančiomis, tautosakai prilygstančiomis frazėmis, personažais, siužetais, eilėraščiais, dainomis, taip pat neišsenkančio įkvėpimo, stiprios sveikatos, kūrybinio azarto.

„Nuoširdžiai sveikinu garbingo jubiliejaus proga. Pasitelkęs ypatingą išmonę, kūrybiškumą ir taiklų, drąsų humorą, Jūs meistriškai įvaldėte absurdo poetiką ir satyros žanrą. Gebate pastebėti reikšmingas detales ir net rimčiausioje situacijoje įžvelgti komiškumą.Linkiu Jums kasdien regėti kasdienybės žaismą ir mėgautis visais šio gyvenimo mažmožiais“,– sakoma premjerės Ingridos Šimonytės sveikinime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją