Artimiausi Dalios Ibelhauptaitės ir Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamos komandos spektakliai, - legendinės meilės istorijos: G. VerdiTrubadūras“ (kovo 12-15 d.) ir J. Massenet „Verteris“ (balandžio 8, 10, 12 d.). Abu jie – vieni tamsiausių savo koloritu, tačiau ryškiausi tikriausiomis meilės istorijomis. Pasirodo, jog tikra aistra šviečia stipriau, nei bet kokios spalvos.

Šiandien visur skambant „50 pilkų atspalvių“ vardui, dar 2008 Juozo Statkevičiaus sukurti kostiumai operai „Verteris“, pasirodo vis aktualesni. Čia, atsižvelgdamas į veiksmo laiką – XIX a. – žymiausias Lietuvos dizaineris, pasirinko griežtus ir bene visą kūną dengiančius rūbus, tačiau juos apdovanojo ne tik jam būdinga elegancija, bet ir subtiliu flirtu: išryškintas liemuo, pabrėžtos kaklo linijos, bei kiekvieną moterį puošiantys ir paslaptis saugantys ilgi sijonai. Tuo pačiu, kurdamas Šarlotės „gedulo“ suknelę, J. Statkevičius šį juodą apdarą tik dar išdidino, pridėdamas koketišką šleifą bei nepamiršdamas efektingo užsegimo, galinčio ir apnuoginti, ir nenurengti moters.
Vos gruodį premjerose pristatytas „Trubadūras“ buvo papuoštas neseniai geriausiu Britanijos teatro kostiumų dailininko Jon Morrell rūbais.

Šiame, ne tik meilės, bet ir tikros neapykantos prisodrintame spektaklyje, kostiumų dailininkas pasirinko dar tamsesnį – juodą koloritą, pagyvindamas jį metalo, šarvų, spyglių motyvais. Derindamas viduramžių ir gotikos stilius, J. Morrell kostiumo formose derino dievobaimingą paklusnumą, slaptą aistrą ir aukštas, liaunas formas. Jo kostiumų rezultatas – tikra oda kvepiantys, metalu kaustyti, bet ne įkalinti, personažai, bandantys kovoti už savo meilę, bet taip pat negalintys jos suvaldyti. O ką jau kalbėti apie čigonams parinktą rytų įkvėptą klajoklių karių įvaizdį?

Tad iš tiesų: ar meilė visuomet yra rožinė, raudona ir pūkuota? Juk dar dažniau ji – aistringa, užvaldanti, tamsi ir galinga. Na, bent jau tuomet, kai yra tikra... Patiems aistringiausiems siūlome VCO spektaklių kostiumų galeriją, kurioje idėjų savo šventei ras žinantys tikrosios meilės skonį.

Kostiumai - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją