Sprendimas kreiptis į EŽTT buvo priimtas, kai Jeanas-Michelis pralaimėjo bylą Prancūzijos teisme, per kurią siekė pakeisti trimis „Oskarais“ apdovanoto Maurice'o Jarre'o, sukūrusio muziką tokiems filmams kaip „Daktaras Živagas“ ir „Arabijos Lorensas“, pomirtinę valią.

„Mano sesuo Stefanie ir aš perkeliame bylą į Europos Žmogaus Teisių Teismą, nes buvo nesilaikyta mūsų šeimos teisių ir buvo pernelyg pažeistas mūsų teisinis saugumas“, – Prancūzijos menininkas cituotas penktadienio leidinyje „Le Parisien“.

Kita prancūzų muzikos žvaigždė, Johnny Hallyday, iš paveldėtojų sąrašo irgi išbraukė savo vaikus, todėl jie įsitraukė į didelio visuomenės atgarsio sulaukusį bylinėjimąsi su savo tėvo našlė Laeticia.

69 metų Jeanas-Michelis sakė, kad „teisė paveldėti yra reikšminga ne vien pinigine prasme, ji daro įtaką svarbesnėms sritims, pavyzdžiui, šeimos ryšių ir kūrinių apsaugai, menininkų dvasinėms teisėms“.

2017-ųjų rugsėjį Prancūzijos Aukščiausiasis Teismas nusprendė, kad turėtų būti paisoma Maurice'o valia palikti visą turtą savo paskutinei žmonai. Turtas buvo užrašytas valdyti per „šeimos patikos fondą“, leidžiamą Kalifornijos įstatymų.

„Draudimas prieiti prie tėvo arba motinos nuotraukų ir asmeninių daiktų. Štai kas sukrečia“, – sakė Jeanas-Michelis.

„Taip pat yra dešimtys prašymų naudoti mūsų tėvo darbus, atsiunčiamų man į namus ir liekančių neatsakytų“, – pridūrė jis.

Per jau keturis dešimtmečius besitęsiančią savo muzikinę karjerą Jeanas-Michelis yra surengė keletą didžiausių visų laikų koncertų. Jis buvo pirmasis vakarietis muzikantas, surengęs koncertą Kinijoje po Kultūrinės revoliucijos, o 1986-aisiais Hjustono miestui padovanojęs didžiulį šviesos ir muzikos šou, skirtą pagerbti NASA kosmoso programą.

Jo tėvas Maurice'as mirė po kovos su vėžiu Los Andžele. Jam buvo 84 metai.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)