Pagrindinis šio projekto tikslas išlieka nepakitęs - pristatyti perspektyviausius ir ryškiausius jaunosios kartos tapytojus, sudaryti galimybę visuomenei susipažinti su jaunųjų menininkų kūryba, o tikslinei auditorijai Lietuvoje ir užsienyje – meno kolekcininkams, meno vadybininkams ir kuratoriams – atrasti naujus talentus tiek Lietuvoje, tiek ir kaimyninėse Baltijos šalyse.

Jaunojo tapytojo prizas orientuotas į visų sričių menininkus iki 30 m., turinčius (ar beįgyjančius) meninį išsilavinimą. Amžiaus riba pasirinkta sąmoningai. Siekiame pristatyti pačius jauniausius menininkus, kurie ką tik baigė (ar yra bebaigią) aukštąsias mokyklas. Tai labiausiai palaikymo reikalaujanti ir labiausiai pažeidžiama kūrėjų kategorija.

Nuo 2009-ųjų metų vykstantis projektas „Jaunojo tapytojo prizas“ (toliau JTP) siekia jauniesiems menininkams atverti kelius į viešumą: būti pastebėtais, matomais bei paskatintais. Jau pirmasis JTP projektas, vykęs 2009 metais, pateisino jo rengėjų lūkesčius. Didžiąją dalį menininkų, dalyvavusių JTP, pastebėjo kuratoriai, kolekcininkai ir galeristai. Konkursų pasekoje įvyko eilė grupinių ir personalinių parodų, kuriose buvo pakviesti dalyvauti ir JTP finalistai bei laimėtojai.

Svarbiausia, kad talentingi menininkai būtų įvertinti ir tobulėtų. Dėl šios priežasties ieškomi partneriai, galintys suteikti sąlygas menininkams gyventi, kurti ir tobulintis rezidencijose. Projekte „Jaunojo tapytojo prizas 2011“ kartu su solidžiu piniginiu priziniu fondu, kurį įsteigė mecenatai Dali Van Rooij Rakutyte, Mindaugas Raila ir Nicolas Ortiz šeima, bus dovanojamos net dvi rezidencijos: Vilniaus dailės akademijos padalinys Nidos meno kolonija pagrindinio prizo laimėtojui dovanoja dviejų mėnesių rezidenciją Nidoje, Lietuvoje.

O antrus metus prie projekto prisijungianti Austrijos Respublikos federacinė švietimo, meno ir kultūros ministerija (BMUKK) dovanoja trijų mėnesių "Artist-in-Residence" rezidenciją Laudon, Austrijoje su 2.100 EUR stipendija. BMUKK sprendimu ši rezidencija atitenka išskirtinai lietuvių menininkui, kurį, iš visų į finalą patekusių lietuvių menininkų, išsirinks BMUKK komisija. Tai dar vienas netikėtumas ir galimybė tiems, kurie galbūt neužims aukštų pozicijų JTP‘11 tarptautinės komisijos vertinimų skalėje.

Pagrindinis "Jaunojo tapytojo prizas 2011" prizas – 2500 EUR ir dviejų mėnesių rezidencija Nidos meno kolonijoje, Nidoje, Lietuvoje.

BMUKK prizas lietuvių menininkui: trijų mėnesių "Artist-in-Residence" rezidenciją Laudon, Austrijoje su 2.100 EUR stipendija (Prizas atitenka lietuvių menininkui, patekusiam į finalininkų dešimtuką. Prizo laimėtojas išrenkamas BMUKK sprendimu).

Paskatinamosios premijos:
II-osios vietos laimėtojo prizas: 500 EUR;
III-iosios vietos laimėtojo prizas: „DAILU - VISKAS DAILININKAMS IR MĖGĖJAMS“ dovanoja 1000 Lt čekį, apsiprekinti menininkų reikmenų parduotuvėje

Publikos prizas – DELFI prizas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją