Spektaklio etnografiniais motyvais dailininkė - scenografė Ramunė Skrebūnaitė, muzikos autorius - kompozitorius Andrius Kulikauskas.

Kažkur pasaulio pakrašty, Lietuvos ir Gudijos pasienyje, žalių miškų ir klonių apsupta stovi Dykaduonių troba. Jos duris pravėrę jaunieji žiūrovai pamatys visą Dykaduonių šeimyną - Tėtę Dykaduonį, kurį vaidins aktorius Gediminas Storpirštis, Motę Dykaduonę - aktorė Violeta Podolskaitė ir tris jų sūnus Dykaduonius: Pruncę - aktorius Nerijus Gadliauskas, Untę - aktorius Lukas Petrauskas ir Juzę - aktorius Ignas Ciplijauskas ar Sergejus Ivanovas.

Trys broliai Dykaduoniai ne tik eis į platųjį pasaulį laimės ieškoti. Šio dviejų dalių spektaklio "dėliotojas ir riktuotojas" - režisierius Aidas Giniotis trims broliams į porą atrado tris sesutes - Magdę (aktorė Neringa Varnelytė), Barbę (aktorė Edita Užaitė) ir Dalę (aktorė Dalia Morozovaitė). O jau šešiese savos laimės ieškoti daug linksmiau, drąsiau ir sudėtingiau, nes reikia išmokti galvoti ne tik apie save...

Mažieji žiūrovai pažiūrėję spektaklį ne tik pasidžiaugs smagiais, o kartais ir pavojingais herojų nuotykiais, bet ir turės progą pamąstyti, ką gi reiškia būti lietuviu sudėtingame dabarties gyvenime.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją