Koncerto idėja „Talentai talentams“ reiškia, kad vieni talentingi jaunuoliai, dainuodami ir pritraukdami už bilietus surinktas lėšas, padeda kitiems vaikams – taip pat talentingiems, tik esantiems sunkesnėje finansinėje, socialinėje ir šeiminėje gyvenimo situacijoje.

Jaunieji dainininkai prisipažįsta, kad šio koncerto labdaros idėja – nupirkti kokybišką muzikos instrumentą talentingam vaikui iš socialiai remtinos šeimos, stipriai pakeitė jų pačių požiūrį.

„Turbūt kiekvienas dainuojantis vaikas namuose turi pianiną, bet jo nesureikšminame, laikome savaime suprantamu dalyku. O galimybė dainuoti labdaros koncerte ir taip paskatinti kitus jaunuosius talentus privertė ir mus pačius susimąstyti. Pradėjome labiau vertinti tai, ką turime: galimybes lankyti vokalo pamokas, dainuoti viešai, tėvų palaikymą, kad namie turiu pianiną ir galiu bet kada prie jo prisėsti pagroti“, – sako koncerte pasirodysianti Gabija Tarvydaitė.

Rositos Čivilytės vokalo studijos dainininkė koncerte atliks savo kūrybos dainą „Mėlyna geltona“, kuria kalba apie karo sukeliamas emocijas ir siunčia palaikymo žinutę Ukrainai.

Būtent Rositos Čivilytės vokalo studijos dainininkai sudaro pagrindinę koncerto programą. Kai kurie iš jų jau turi nemažai sceninės patirties – jie pasirodė garsiuose televizijos projektuose „Lietuvos balsas“ ir „Dainuok su manimi“, kitiems tai bus pirmas viešas koncertas gyvos muzikos klube.

„Vaikai auga per asmeninę patirtį ir tikrą komunikavimą, o ne tada, kai tėveliai ir mokytojai – priešaky. Todėl tokie koncertai kaip „Talentai talentams“ yra labai naudingi. Jam besiruošiantys vaikai atliko daug namų darbų: pasirūpino repertuaru, repeticijose išgrynino dainų skambesį, patys susitarė dėl repeticijų muzikiniame klube, sukontaktavo su profesionaliais muzikantais, techniniu personalu. Jie ėmė suprasti techninę koncertų organizavimo pusę, išmoko geriau susitarti ir susikalbėti tarpusavyje“, - pasakoja Rosita Čivilytė.

Ji pastebi jaunųjų dainininkų elgesyje atsiradusį naują sluoksnį – ne tik savo muzikinio kelio siekimą, bet ir didesnę atjautą kitiems. O tuo pačiu jaunuoliai pamato ir tai, kad jų darbai turi įtakos – dainuodami jie pritraukia žiūrovų ir surenka paramai skirtų lėšų. Pasak mokytojos, tai – naujas supratimas dažno jaunuolio galvoje.

„Reikia suvokti jauno žmogaus situaciją: kai muzika jam yra gyvenimo variklis, tačiau finansinės galimybės ir slegianti situacija šeimoje nepalaiko vaiko talento. Svarbu nenusodinti jauno žmogaus, o parodyti jam šviesą“, - sako Vilniaus Karaliaus Mindaugo LIONS klubo narė, viena iš koncerto organizatorių dr. Daiva Šukytė.

„Esame Vilniaus miesto bendruomenė ir nepamirštame savo bendruomenės narių, rūpinamės jais. Jaunas žmogus dar tik ruošiasi gyvenimui – jis stebi pasaulį ir mokosi iš kitų, todėl mes turime būti pavyzdžiu. Organizuodami tokį labdaros koncertą ne tik padedame jaunam žmogui atskleisti savo kūrybinį potencialą, bet ir auginame jį kaip žmogų. Siunčiame jam žinutę, kad esame rūpestingi, kad pasaulyje yra gerų žmonių. Džiugu, kad šią idėją aktyviai palaiko ir jau žinomi, ir jaunieji talentai, kurie kviečia rūpintis vieni kitais“, - pasakoja koncerto organizavimo užkulisiuose dalyvaujanti D. Šukytė.

Labdaros koncertas „Talentai – talentams“ vyks gegužės 23 dieną gyvos muzikos klube „Tamsta“. Koncerte dainuos žiūrovų pamėgti TV projekto "Lietuvos balsas" dalyviai Sidas Gvozdiovas ir Orestas Vyšniauskas; Rositos Čivilytės vokalo studijos dainininkai Gabija Žvirdauskaitė, Gabija Tarvydaitė, Gabija Pakštytė, Viltė Kirstukaitė, Ignas Sinkevičius, Erika Gerasimovaitė, Ona Mingė Slušnytė, gros jaunasis pianistas Jonas Dudlauskas. Dainininkams akomponuos gyva grupė: gitaristas, pianistas, bosistas ir būgnininkas.

Koncerto metu už bilietus surinktos lėšos bus skirtos paremti jaunąjį talentą nuperkant reikalingą muzikos instrumentą.

Kartu su Rositos Čivilytės vokalo studijos vaikais koncertą organizuoja labdaros ir paramos organizacijos Vilniaus Karaliaus Mindaugo LIONS klubas ir Sostinės LIONS klubas. Bilietus į šį koncertą galima įsigyti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją