Programa bus susieta ir su „Kaunas 2022“ projektais, nes dalis jų vystomi drauge su žymiais Pietų Afrikos kūrėjais. Litvakų dienose planuojami du koncertai – muzikinis Glebo Pyšniako (violončelė) ir Roko Zubovo (fortepijonas) duetas bei kolektyvo „Chromatikon“ audiovizualinio kūrinio premjera, įkvėpta turtingo tarpukario Kauno muzikinio gyvenimo.

Kasmet organizuojamos Litvakų dienos tapo savotišku tiltu, jungiančiu Jungtinėje Karalystėje gyvenančius litvakus su jų istorine tėvyne, taip pat tai – svarbus įvykis besidomintiems žydų istorija ir kultūriniu paveldu. Litvakų dienos sulaukė susidomėjimo ne tik Jungtinėje Karalystėje, bet ir Prancūzijoje, Izraelyje, JAV, Brazilijoje, Lietuvoje bei kitose šalyse.

Renginys organizuojamos hibridiniu būdu, jį bus galima stebėti Lietuvos ambasados Jungtinėje Karalystėje „Facebook“ paskyroje bei „YouTube“ kanale.

Litvakų dienų programą rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją