Dvilypiai jausmai širdy plakasi, kalbantis su talentingu žmogumi jo gyvenimo saulėlydyje. Džiaugiesi užčiuopęs brangią akimirką ir drauge su herojumi ilgiesi seniai pamirštų dienų.

Aktorius Juozas Rygertas gimė 1936 metų sausio 2 dieną Ukmergėje. Vėliau visai atsitiktinai jis mokysis aktoriaus profesijos, visą gyvenimą dirbs tuometiniame Akademiniame dramos teatre, sukurs per šešiasdešimt vaidmenų, filmuosis kine, o žymūs režisieriai jį vadins XX a. teatro herojumi – maištingu, tačiau harmoningos sandaros.

Šiandien XXI amžius. Ir tokių aktorių beveik nebeliko. Skiriasi mokyklos, teatro kultūra – kartas išskiria laikas. Ir nei viena nei kita tikriausiai nėra geresnės, bet visgi... Vyresniajai norisi lenkti galvą už drąsą, pagarbą profesijai ir pramintus sunkius kelius link to, ką šiandien vadiname laisve.

Videointerviu:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją