Pasak Ritos Kavaliauskienės, „Lewben“ direktorės ir „Lewben Art Foundation“ valdybos narės, „Lewben“ jau aštuntus metus iš eilės yra ne tik ypatingasis tarptautinės šiuolaikinio meno mugės „ArtVilnius“ partneris, bet ir projektų zonoje pristato grupei priklausančio meno fondo „Lewben Art Foundation“ ekspoziciją.

„Norime, kad mūsų nuosekli meno ir kultūros mecenavimo veikla taptų pavyzdžiu, o šis ilgalaikis bendradarbiavimas su „ArtVilniumi“ būtų dar vienas impulsas stiprinti mecenatystę. Dėl šios priežasties, vykstant mugei, mes savo svečius – klientus, partnerius, kolegas ir draugus kasmet kviečiame į ypatingą uždarą vakarą, per kurį supažindiname su fondo ekspozicija ir veikla, kviečiame bendrauti ir diskutuoti apie meną“, – sako R. Kavaliauskienė.

Parodoje, kurią kuravo vienas žymiausių lietuvių kuratorių Valentinas Klimašauskas, klausiama, kokias žmogaus skulptūras lipdytų aštuonkojai, jeigu būtų skulptoriai? Gyviai, aštuoniomis kojomis stumdantys jūros žvaigždes vandenyno dugnu, sapne keičiantys savo kūno raštus ir spalvas, o gal ant jo net kuriantys užmaskuotą jūsų portretą?

„Šiemet fondo ekspozicijoje rodomi skirtingų laikotarpių kūriniai: tiek XX a. modernizmo klasikų kūryba, tiek šiuolaikinių Lietuvos ir užsienio kūrėjų darbai. Tarp jų – ne tik anksčiau į mūsų kolekciją atkeliavę kūriniai, bet ir nauji, dar nerodyti viešai. Parodą papildo Mišos Skalskio paskolintas videokūrinys „Honey for Blood“, – pasakoja Ugnė Bužinskaitė, „Lewben Art Foundation“ direktorė.

Tarp eksponuojamų kūrinių – vieno žymiausių austrų menininko Erwino Wurmo skulptūra „Fat Car“ – išpūstas, storas „Porsche“ automobilio modelis. Greta šios skulptūros į parodą įsiliejo ir realaus dydžio elektrinis „Porsche“, taip atliepiantis ekspozicijos ekologijos tematiką.

Kviestinei publikai per renginį buvo ne tik pristatyta „Lewben Art Foundation“ ekspozicija, bet ir rodomas specialiai parodai adaptuotas menininkų dueto Liudmila sukurtas muzikinis performansas.

Jau antrus metus iš eilės šiame išskirtiniame renginyje, vykstančiame spalį, organizuojamas ir Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondo labdaros aukcionas. Spalio 14-ąją Juozas Kavaliauskas, kurio vardu įkurtas fondas, būtų šventęs 37-ąjį gimtadienį. Fondą prieš trejus metus įsteigė Vilius Kavaliauskas su žmona Rita ir šeimos įmonių grupė „Lewben“ po to, kai Juozas mirė nuo onkologinės ligos.

„Labai svarbi šio vakaro dalis – mūsų grupei priklausančio Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondo labdaros renginys ir aukcionas, kurio tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į onkologinėmis ligomis sergančių vaikų problemas, padėti ir jiems, ir jų artimiesiems susidoroti su užklupusiais rūpesčiais, – teigia Indrė Tubinienė, „Lewben“ viešųjų ryšių vadovė, Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondo valdybos narė. – Ši veikla – noras tęsti gerus darbus ir tai daryti Juozo, buvusio mūsų kolegos ir draugo, vardu.“

Labdaros aukcionui tris savo kūrinius dovanojo jaunosios nepriklausomos kartos daugiadisciplinis dizaineris Vilius Dringelis. Įvairūs jo kūriniai buvo pristatyti parodose Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Danijoje, Vengrijoje ir kt. Jis įvertintas tarptautiniais ir nacionaliniais dizaino apdovanojimais, 2022 m. ekonomikos žurnalo „Valstybė“ įtrauktas į 30 didžiausią teigiamą įtaką Lietuvos valstybės ekonominei, socialinei, vertybinei ir dvasinei pažangai 2021 m. turėjusių žmonių sąrašą. Visos aukcione surinktos lėšos bus skiriamos onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją