Meno ir kultūros aktualijomis gyvenantys rajono gyventojai savo kandidatą, kuris, jų manymu, verčiausias tapti penkioliktuoju tradicinės premijos laureatu, vertinimo komisijai galėjo siūlyti net kelis mėnesius. Šį kartą vertintojai sulaukė septynių rekomendacijų, iš kurių net penkiose buvo paminėtas tautodailininkas, krašto dailės draugijos pirmininkas Julius Urbanavičius. Be jo dar siūlyta pagerbti kamerinio choro „Ave musica“ vadovą Algirdą Viesulą ir Kultūros centro choreografę Ireną Šukienę.

Vertinimo komisija be didelių ginčų sutiko su kėdainiečių siūlymu ir praėjusių metų krašto kultūros premijos laureatu ppaskelbė entuziazmo nestokojantį skulptorių Julių Urbanavičių, savo kūriniais puošiantį tiek Kėdainius, tiek kitus Lietuvos bei užsienio miestus. Atsiimdamas garbingą apdovanojimą jaunatvišku entuziazmu nuolat trykštantis J. Urbanavičius sakė, jog tikrai nesitikėjo būti paberbtas dabar ir čia.

„Niekam nepaslaptis, kad savame krašte pranašu būti sunku, gal todėl mintis apie premijas nuolat vydavau tolyn. Esu labai dėkingas mane supantiems supratingiems žmonėms, o labiausiai savo bendražygei ir didžiausiai padėjėjai žmonai Vitalijai. Manau, kad ši premija ne tik pastūmės atsigręžti ir apmąstyti nueitą kūrybinį kelią, bet įpareigos nesitenkinti pasiektu, skatins ieškoti dar giliau ir kurti dar plačiau“, - sakė J. Urbanavičius.