Lietuvos šimtmečio dainų šventė „Vardan tos'' ir šio vakaro renginyje atspindėjo savo pavadinimą, nes dainomis iš spalvingais šokiais dalyviai stengėsi interpretuoti šalies himno žodžius bei įprasminti šalies folkloro palikimą.

Kaip pasakojo Dainų šventės projektų vadovė Ieva Krivickaitė, žiūrovai šį vakarą stebėjo apie 4000 tautiniais kostiumais pasipuošusių atlikėjų pasirodymus. Dar prieš renginį buvo išpirkti visi bilietai sėdimose vietose, todėl pastebėję tokį didelį susidomėjimą organizatoriai sukūrė papildomas stovimas vietas.

Pastebėjus, jog šiųmetės Dainų šventės dalyviams bei žiūrovams tenka atlaikyti vasaros neprimenančius orus, organizatorių atstovė sakė, kad būtent toks oras yra geriausias šokėjams. „Tai saugiau nei alinantys vasaros karščiai. Tokia temperatūra laikėsi visą vakarą, todėl tokios orų sąlygos tikrai yra geros.

Svarbu pastebėti ir tai, kad į šventės renginius reikėtų atvykti kiek anksčiau, jog būtų patogiau rasti vietos pasistatyti automobilį. Taip pat rekomenduojame naudotis viešuoju transportu, kuris kursuoja ir vėliau, specialiai dėl renginio ir iki renginio privažiuoja arčiau nei leidžiama privažiuoti automobiliams“, – patarimų žiūrovams negailėjo pašnekovė.

Šiųmetė muzikos šventė yra skirta Lietuvos šimtmečiui paminėti. Išskirtinė Dainų šventė yra tuo, jog būtent šiųmetė šventė yra gausiausias šiai progai skirtas renginys.

Šio vakaro programą sudarė keturios dalys – „Mūsų protėviai. Gentys“, „Šeima“, „Darbas – duona kasdieninė“, „Už Tėvynės laisvę“, taip pat prologas ir finalas. Ją atliko apie keturi tūkstančiai koncerto dalyvių – dainų ir šokių ansambliai, liaudies instrumentų ansambliai bei orkestrai, liaudiškos muzikos kapelos, folkloro dainininkai ir solistai instrumentalistai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (195)