Kartu su sūnumi Leonardas Cohenas dirbo ir įrašinėdamas paskutinį savo albumą „You Want It Darker“, kuris buvo išleistas 2016 m. spalį. Po mėnesio, lapkritį, L. Cohenas mirė, sulaukęs 82 metų. Sūnaus jis spėjo paprašyti, kad pabaigtų darbą su jo paliktais juodraščiais. Praėjus septyniems mėnesiams po tėvo mirties, A. Cohenas pradėjo vienas dirbti su medžiaga garaže, netoli tėvo senojo namo, o vėliau pakvietė prie proceso prisijungti daugiau bendražygių, anksčiau skelbė „The Guardian“.

Prie pomirtinio L. Coheno albumo įrašymo prisidėjo tokios muzikos pasaulio žvaigždės kaip Damien Rice, Leslie Feist, Richard Reed Parry iš „Arcade Fire“, Bryce Dessner iš „National“, taip pat pastaruosius metus su L. Cohenu koncertiniuose turuose dalyvavęs ir mandolina grojęs Javier Mas.

„Aranžuojant muziką su jo parašytais žodžiais, su jo labiausiai atpažįstamais muzikos bruožais, jautėmės, lyg taip jį išlaikytume su savimi. Kas labiausiai jaudina kalbant šį albumą, kad tie, kurie jį išgirsta, lyg susitarę sako „Leonardas gyvas!“, – pasakojo A. Cohenas.

Albumas susideda iš devynių kūrinių, iš kurių ne viename tarp kitų temų daug dėmesio skiriama žmogaus mirtingumui. Pats L. Cohenas interviu „The New Yorker“, kuris buvo išspausdintas likus mėnesiui iki jo mirties, sakė abejojantis, kad jam pavyks pabaigti savo dainų juodraščius, bet prisipažino esantis jau pasiruošęs mirti.

Paskutinė albumo „Thanks for the Dance“ daina „Listen to the Hummingbird“ su būdingu L. Cohenui sąmoju ragina nesiklausyti jo – verčiau klausytis kolibrio dainos, drugelių plazdėjimo ar Dievo minčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją