Tradiciniame, jau ketverius metus organizuojamame koncerte „Už laisvę“, savo jėgas suvienys Vilniaus kultūros centro moterų choras „Liepos“, chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ jaunių choras (meno vadovė ir dirigentė Audronė Steponavičiūtė Zupkauskienė) ir Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kamerinis orkestras (meno vadovas ir dirigentas Donatas Katkus).

„Metų pradžia pažymėta skaudžiais įvykiais, amžinai įsirėžusiais Lietuvos žmonių širdyse, tačiau tuo pačiu, tai - ne tik tragiška data, bet ir viena svarbiausių šalies švenčių, menanti didžių žmonių pasiaukojimą tėvynei bei kelią, kurį turėjome nueiti vardan laisvos Lietuvos. Šią mums visiems brangią dieną kviečiame paminėti besiklausant prasmingos muzikos“, – apie koncertą kalbėjo A. Steponavičiūtė Zupkauskienė.

Galingas dviejų chorų ir orkestro skambesys, pakili rimtis bei šviesi ramybė – visa tai išskirtinėje, su didžiule meile paruoštoje programoje, kurią kolektyvai atliks sausio 13 d. 19 val. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje. Muzikai neabejoja, jog kruopščiai atrinkti S. Moniuškos, K. Vasiliauskaitės, J. Rheinbergerio, S. Scheidto, P. Guidi, V. D‘Indy kūriniai, įžiebs tikėjimo savimi bei savo šalimi liepsnelę kiekvieno atėjusio širdyje.

Koncerte (be jau minėtų kolektyvų) taip pat pasirodys solistė Vida Taurinskaitė-Rukšienė (sopranas) ir pianistė Loreta Barzinskaitė Kuliešiuvienė. Diriguos Audronė Steponavičiūtė Zupkauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją