Susipažinti su menininko darbais bus galima nuo liepos 1 iki rugpjūčio 1 d. greta Nidos „Kupolo“. Paroda, supama gražiausio Lietuvoje jūros, smėlio ir Nidos miškų peizažo vyks dieną ir naktį ant įspūdingo aukščio sienų žaidžiant apšvietimui.

„Kai sužinojau apie galimybę rengti parodą pajūryje, ypač „Kupole“, kur praleista tiek įsimintino laiko, iškart ėmiau įsivaizduoti, kurios nuotraukos čia tiktų. Dalį jų padariau būtent Nidoje – čia esu tikrai laisvas ir jaučiu didelį įkvėpimą kurti. Tikiuosi, jūra, smėlis ir miškai dar geriau atskleis nuotraukų energiją“, – sako R. Darulis.

Parodos pasirodymas džiugina ir Nidos merą Darių Jasaitį.

„Labai džiugu, kad Nidoje vyksta dviguba šventė – 10-ties metų „Kupolo“ gimtadienis, kurį sveikiname šia garbinga proga, bei vasaros kultūros sostinėje pradėsianti veikti meno paroda. Viliuosi, kad visiems atvykusiems poilsiautojams pavyks apsilankyti šioje, vieno žymiausių Lietuvos fotografų, Roko Darulio fotografijos darbų parodoje. “, – teigia D. Jasaitis.

Šiauliuose gimęs ir augęs jaunuolis, būdamas vos 15 metų, susidomėjo senelio fotoaparatu ir laiko jį savo fotografijos kelionės pradžia. Polėkis ieškoti, noras pažinti techniką ir atrasti kuo daugiau būdų ja naudotis būsimajam menininkui padėjo atskleisti didžiausią aistrą, lėmusią tolimesnius gyvenimo pokyčius. Ilgą laiką gyvenęs Čikagoje ir Dubline, R. Darulis nusprendė fotografiją studijuoti Londone. Dėmesį sutelkęs į portretus, fotografas atskleidė stipriausią savo pusę ir neatkartojamą kadrų stilistiką.

„Dažniausiai fotografuodamas iškart jaučiu, kad kadras ypatingas, žinau, kad pagavau būtent tai, ko ieškau. Tai kaip rasti aukso grynuolį. O šlifavimas jau vyksta renkantis, kol išsigryninu galutinį kadrą“, – atvirauja menininkas.

Nereikėjo ilgai laukti, kad visa tai būtų pastebėta ir fotografo darbai pasirodytų garsiausių žurnalų, tokių kaip „Vogue“, „Harper`s Bazaar“, viršeliuose bei „Net-a-Porter“, „Boucheron“, „Harrods & M.I.H. Jeans“ reklamose. 2014 m. R. Darulis prisijungė prie „Saint Luke Artists“ komandos, o praėjus ketveriems metams su kolega Ronaldu Buožiu pristatė ilgametražį dokumentinį filmą „Rūta“ apie Rūtą Meilutytę.

Paklaustas, kokia būtų fotografija, jeigu būtų moteris, menininkas sako – smalsi kaip katė, lengva kaip plunksna ir jautri kaip voratinklio gija. O paprašytas įvardyti pagrindinę parodos Nidoje žinutę, yra atviras: „Laikas bėga per greitai, todėl negalime nuolat nukėlinėti to, ką visad norėjome padaryti. Leiskime pasireikšti savo laukinei pusei, kad pajustume laisvę“, – pabrėžia R. Darulis.

„Nors mūsų įmonės veikla nėra tiesiogiai susijusi su meno projektais, R. Darulio darbai ir jų skleidžiamos idėjos mums pasirodė labai įdomios, todėl apsispręsti tapti pagrindiniu ekspozicijos rėmėju buvo lengva. Visuomenės brandą rodo gebėjimas vertinti meną ir noras ieškoti to, kas nauja, neįprasta. O R. Darulio darbai tik patvirtina, kaip svarbu pamiršti šablonus ir pajusti, kokie vertingi netikėti sprendimai“, – sako Kristina Slatkevičiūtė, „Rebel Financing“ vadovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)