Projektas šiemet skirtas žymiai bei svarbiai Lietuvos datai – Dariaus ir Girėno 80-osioms skrydžio metinėms – paminėti. Projekto kūrėjai tikisi, kad būtent šis modernaus meno projektas originaliai primins apie istorinį įvykį, priartins jį prie šių dienų aktualijų bei tinkamai pristatys tarptautiniame festivalyje.

„Tikiuosi, kad būtent toks meninis sprendimas bus žymiai aktualesnis ir įdomesnis siekiant istorinio įvykio reikšmę pateikti moderniam jaunam žmogui“, - sakė „Burning Man“ regioninis atstovas Giedrius Kavaliauskas ir pridūrė, kad „oranžiniai „Lituanicos paukščiai“ yra daugiaprasmis projektas, kuris simbolizuoja ne tik Lituanicą ir istorinį ryšį su JAV bei ten gyvenančiais lietuviais, tačiau ir tą grupelę lietuvių,šiemet keliaujančių per Atlantą deginti skulptūros viduryje dykumos, taip pat –visas kitas tarptautinio festivalio „Burning man“ dalyvių grupeles, kasmet suskrendančias iš viso pasaulio.“

„Lituanicos paukščiai“ – viena iš 24 skulptūrų, kurios bus statomos ratu aplink pagrindinę festivalio Žmogaus skulptūrą ir bus padegamos tą pačią akimirką. Šios 24 skulptūros vadinamos CORE projektais, kurie atstovauja skirtingas pasaulio šalis arba JAV regionus. Šiemet buvo nutarta leisti statyti tik 24 tokius projektus, taigi kūrybinė grupė džiaugiasi, jog lietuvių menininkų projektas įveikė itin griežtą festivalio organizatorių atranką: visiems, kartu su pagrindine skulptūra degsiantiems instaliacijų projektams,keliami aukšti meninės kokybės, techniniai reikalavimai.

Kiekviena kūrėjų komanda rengiasi įdomiai pristatyti savo meninį projektą, tuo pačiu – savo šalį ar regioną. Ta proga Lietuvos komandos nariai jau susikūrė tarpukario lakūnų ar stiuardesių kostiumus, kuriais pasipuošę pasitiks lankytojus festivalyje vyksiančio „Tour de CORE“ – kelionės po CORE projektus – metu. Sukurti ir Lituanicos aitvarai, kuriuos per pristatymą „Lituanicos paukščių“komandos nariai leis į dangų.

Norint, kad trys šimtai oranžinių paukščių pasiektų JAV, reikalinga finansinė parama, kuri bus panaudota skulptūros medžiagų ir apšvietimo įsigijimui bei transportavimui į dykumą. Taigi projekto kūrėjai prašo prisidėti prie šiuo metu vykstančios lėšų rinkimo kampanijos. „Lituanikos paukščius“ galima paremti internetu, o parėmus – gauti originalių dovanų.

Projekto 3D vizualizacija:

Lituanica birds update from Lithuanian burners on Vimeo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)