Pasak jos, 5 paraiškos į LNDT generalinio direktoriaus postą ir vienintelė paraiška į Panevėžio J.Miltinio dramos teatro vadovo postą buvo pateiktos penktadienį. Dar viena paraiška į LNDT vadovo postą pateikta anksčiau.

Anot V.Gogelienės, dar egzistuoja galimybė, kad kai kurios paraiškos bus gautos paštu, nes penktadienis yra paskutinė diena išsiųsti jas, tačiau ministro atstovė abejojo, ar kas nors tokiu būdu pareikštų norą dalyvauti konkurse.

"Iš praktikos žinoma, kad dažniausiai kandidatai ateina patys", - kalbėjo pašnekovė. Paštu siunčiamos paraiškos dažniausiai gaunamos kitos savaitės pradžioje.

Penktadienis, spalio 15-oji, yra paskutinė diena teikti savo paraiškas kandidatams į minėtų teatrų vadovų postus.

Šiuo metu LNDT vadovauja aktorius ir režisierius Adolfas Večerskis. BNS žiniomis, jis irgi kandidatas konkurse. Ši žinia sukėlė atgarsio tarp teatro žmonių.

Ketvirtadienį išplatintas laiškas prezidentei ir kultūros ministrui, kurį pasirašė 5 režisieriai ir 8 teatrologai. Jame teigiama, kad nors LNDT yra "įpareigotas siekti savo kūrybine veikla aukščiausiu meniniu lygiu pristatyti nacionalinės kūrybos laimėjimus", pastarieji metai rodo ką kita.

"Reprezentacinėje Lietuvos teatro scenoje diegiamas komercinio pobūdžio privataus teatro modelis, kuris prieštarauja teatro nuostatams. Teatro vadovo programinė veikla ir vieši pasisakymai nepateisina Nacionalinio dramos teatro vardo ir neigiamai veikia visą šalies teatro kultūrą", - teigiama laiške.

Kreipimosi autorių teigimu, šiuo metu Kultūros ministerijos paskelbtam LNDT vadovo konkursui įtaką gali daryti politikai, siekdami, jog teatrui vadovauti liktų A.Večerskis.

Kritišką poziciją dėl esą komercinės dėl esą teatro vykdomos veiklos ketvirtadienį vakare akcijoje išsakė ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentai.

Šurmulio buvo kilę ir dėl Panevėžio J.Miltinio dramos teatro vadovo posto. Ankstesnį konkursą laimėjęs to paties teatro aktorius, Panevėžio miesto savivaldybės tarybos narys Laimutis Sėdžius rugpjūčio viduryje iš pareigų pasitraukė padirbęs vos dvi dienas. Nuo 1996 metų teatrui vadovavo aktorius Rimantas Teresas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją