Šiandien miuziklas pasaulyje yra vienas populiariausių ir mėgiamiausių muzikos žanrų. Miuziklas, kilęs iš europietiškos operetės, pakeitė savo pirmtaką įnešdamas nemaža šiuolaikiškos muzikos ekspresijų, todėl neatsitiktinai buvo laikomas pramoginės muzikos žanru, o vėliau amerikiečių kompozitoriaus Leonardo Bernsteino dėka įgavo rimtosios muzikos statusą.

Kalbant apie lietuviškus miuziklų pastatymus, dažnai pabrėžiama, kad Lietuvoje nėra profesionalių šio žanro artistų, gebančių vienu metu dainuoti, vaidinti ir šokti; taip pat specialiai nerengiami miuziklų instrumentalistai, dirigentai. Mitas griaunamas.

Perspektyvių, jaunų ir talentingų Lietuvos muzikantų iniciatyva gegužės mėnesį Šv. Kotrynos bažnyčioje skambės žymiausios pasaulio ir lietuvių kompozitorių miuziklų melodijos. Koncerte garsiausias miuziklų arijas atliks žymūs populiariosios bei klasikinės muzikos dainininkai: Vaidas Baumila, Ingrida Žiliūtė, Agnė Sabutytė, grupė „El Fuego“ (Jonas Sakalauskas, Eugenijus Chrebtovas, Tomas Pavilionis). Gražiausias miuziklų melodijas grieš styginis festivalio NAO orkestras, diriguojamas Roberto Šumilos ir Jono Sakalausko.

„Miuziklų vakaras – naujas iššūkis ir uždavinys mums patiems: noras visuomenei atskleisti vakarietiško miuziklo tradiciją bei kultūrą, ypač parodyti amerikietišką šio žanro suvokimą“ - teigia vienas šio koncerto organizatorių bei dalyvių Jonas Sakalauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją