Trečiadienį, spalio 21 d. 22.45 val. kviečiame žiūrėti Lietuvos nacionaliniame dramos teatre pristatomą Anželikos Cholinos „Moterų krantą“, sukurtą pagal Marlene Dietrich dainas (scenografas Marijus Jacovskis, kostiumų ir grimo dailininkas Juozas Statkevičius).

Spektaklyje dalyvauja 30 aktorių – didžioji J. Vachtangovo teatro trupės dalis.

Penktadienį 19.10 val. iš LNDT bus tiesiogiai transliuojamas „Otelas“. Choreografė Anželika Cholina, scenografas Marijus Jacovskis, kostiumų dailininkė Marija Danilova, šviesų dailininkas Tadas Valeika. Už šį skeptaklį A. Cholina praėjusiais metais apdovanota „Teatralo žvaigžde“.

A. Cholina apie „Otelą“: „Teatre man norisi kalbėti apie meilę, santykius ir žmonių likimus, todėl išsirinkau „Otelą” – Viljamo Šekspyro kūrinį, kuriame jis papasakojo baisią, iš tiesų sukrečiančią tragediją žmogaus, kuris nužudė sau brangiausią būtybę ir prarado bet kokį gyvenimo tikslą. Man norisi pažadinti siaubo jausmą stovint prieš baisią klaidą, nusikaltimą, prie kurio atėjo garbingas, patiklus ir geras žmogus apakintas pavydo. Norisi parodyti, kaip tyriausios sielos žmogus gali susipainioti šmeižto tinkluose, kaip jis, galvodamas, kad kovoja už dvasinę švarą, nužudo savo nekaltą, mylimą žmoną, nubausdamas pats save už tai, kad pasidavė beprotybei.“

Kitą savaitę, ketvirtadienį 18.05 val. kviečiame žiūrėti tiesioginę operetės „Madam Pompadur“ transliaciją iš Kauno valstybinio muzikinio teatro. Choreografė Anželika Cholina, dirigentas Jonas Janulevičius, scenografas Marijus Jacovskis, kostiumų dailininkas Juozas Statkevičius, šviesų dailininkas Tadas Valeika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją