Kovo 8-osios dienos išvakarėse atidarytai parodai nuotraukas pateikė per trisdešimt garsių meno, verslo, pramogų, televizijos pasaulio vyrų – Arūnas Valinskas, Rolandas Skaisgirys, Mindaugas Šventoraitis, Vytautas Rumšas, Gytis Ivanauskas, Juozas Budraitis, Algimantas Mikutėnas, Marius Jonutis, Vytaras Radzevičius, Andrius Kavaliauskas, Giedrius Masalskis ir kiti.

Parodoje dalyvauja ir keli profesionalūs daugelyje tarptautinių parodų dalyvavę fotografai – Ramūnas Danisevičius, Renatas Neverbickas, Butautas Barauskas, Vladas Ščiavinskas, Laimonas Ciūnys, italas Stefano Menabeni ir kiti.

„Mano svajonių moteris – abstrakti,” – šypsosi daugybės įdomių ir meniškų nuotraukų autorius, neseniai surengęs personalinę savo darbų fotoparodą „Sienos ir žmonės”.

Legendinio kino operatoriaus Algimanto Mikutėno mūza – gražuolė žmona – aktorė Gražina Baikšytė. Parodai A.Mikutėnas surado 1976 metais dar plačiajuosčiu fotoaparatu darytą Gražinos, pasipuošusios nuotakos drabužiu, nuotrauką. „Tai buvo mūsų vestuvių diena, pamenu, buvo labai gražus ir šiltas ruduo, o nuotraukos apšvietimas ir mano mūza – tiesiog tobulybė”, – pasakojo ne tik filmuoti, bet ir fotografuoti mėgęs A. Mikutėnas.

Dvarininko ir kolekcininko Mindaugo Šventoraičio mūza – dailininkė Miglė Kosinskaitė , įsikūnijusi į Yoko Ono – neatpažįstama, stilinga svajonių moteris.

Aktorė Nijolė Narmontaitė galėtų drąsiai pretenduoti į žvejybą mėgstančių vyrų mūzų mūzą. Ji – buriuotojo Pauliaus Kovo svajonių moteris, su juo lipanti į kalnų viršūnes, plaukianti jachta per audras ir laisvalaikiu nusičiumpanti meškerę.

Labiausiai fotografuojama mūza šioje parodoje galima be konkurencijos išrinkti dainininkę Justę Arlauskaitę-Jazzu. Ji fotoaparatu pagauta atsipalaidavusi ir smagiai kvatojanti sodyboje Varėnos rajone, Glūko kaime. Nuotraukos autorius – geras jos draugas – aktorius ir režisierius Gytis Ivanauskas. Tačiau Jazzu turi ir dar vieną gerbėją, kuris parodai pateikė jos kojas!

Save nufotografuotą prieš gerą dešimtmetį ras ir aktorė bei atlikėja Donalda Meiželytė, menininkė Nomeda Marčėnaitė, valdininkė Nijolė Statkutė, žavioji lietuviškų serialų kūrėjo Rolando Skaisgirio žmona Vaida Skaisgirė.

Unikali aktoriaus ir renginių vedėjo Vytauto Rumšo parodai pateikta nuotrauka, pavadinta „Trapu”. Kas joje nufotografuota reiktų klausti paties Vytauto, arba... rentgenologo.

Parodoje „Mano geriausias kadras. Svajonių moteris” galima pamatyti ne tik nuotraukų – menininkas Andrius Miežis nutapė ir nufotografavo savo paveiklus, tad tuo pačiu apsilankysime ir meno parodoje. Ryškiaspalvis ir išsiskiriantis menininko Mariaus Jonučio braižas – jis parodai sumiksavo linoraižinius ir fotografiją.

Linksmoji dalis – nuotraukos, kuriose uostinėjasi du šunys, šnekučiuojasi oro balionai, sultis iš senovinių stiklinių talpų pilsto nuoširdi maskvietė rusė, kukurūzus kepa apvalaina kubietė...

Drąsiausia garsių Lietuvos vyrų kurtų fotografijų parodos nuotrauka galima pavadinti televizijos laidų kūrėjo ir vedėjo kūrinį pavadintą Jono Jablonskio legendine fraze „Alus gerti sveika”. Gamta, įkaitęs moters kūnas ir šaltas alus... „Ko dar gali trokšti vyras? – kvatoja A.Valinskas, paslaptingai nutylėdamas, kokią moterį jis nufotografavo 2005-ųjų vasarą Čičirio ežero pakrantėje Zarasų rajone. – Ai, to alaus gali ir nebūti, svarbu, kad būtų moteris!”