Tai nepakartojamos garsiausių pasaulio muzikos kūrėjų akimirkos, užfiksuotos užkulisiuose, prieš išeinant į sceną, kuriant arba bandant atsipalaiduoti po koncerto. Tai dieviškus garsus skleidžiančių genijų tylos akimirkos. Nuotaikingas Mstislavas Rostropovičius, aistringas Valerijus Gergievas, meditatyvus Yo-Yo Ma, tylus ir visuomet susikaupęs Arvo Pärtas bei nostalgiškas Gidonas Kremeris. Taip pat nepakartojamos akimirkos tokių muzikos garsenybių kaip Jurijus Bašmetas, Danielis Barenboimas, Seigi Ozawa, Gija Kančelis, Mariss Jansonas, Nicolaus Harnonkourtʼas, Genadijus Roždestvenskis, Martha Argerich ir kt. Muzikus neformalioje aplinkoje nufotografuoti sunkiau nei pačius rečiausius ir baikščiausius pasaulio paukščius iš labai labai arti, be zoom’o. Parodos atidarymas – jau šį penktadienį, spalio 5 d., 18 val. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje.

„Norėdama užfiksuoti šiuos muzikantus, turėjau peržengti daugybę barikadų – begalė telefono skambučių, siekiant pagauti juos tarp repeticijų ir koncertų, mėginimai įtikinti juos, jog fotografuosiu tik fortissimo momentais, kai muzika skamba garsiai... Galiausiai atsitinka tai, ko jautri muzikanto ausis negali pakęsti labiausiai, nes tai trikdo jų muzikinės egzistencijos harmoniją. Jie uždraudžia dalyvauti jų repeticijose, norėdami išvengti fotoaparato paspaudimų, kurie visiems laikams įamžintų aistrą, entuziazmą, svaigulį, pyktį ir meilę jų įkvėpimo kupinuose veiduose. Tai kūno ir sielos ekstazė, vadinama muzika“, – apie parodoje pristatomas akistatas su muzikais kalba pati A. Kremer.

Paroda „Live music“ buvo įvertinta ir aprašyta tokiuose leidiniuose kaip „Figaro“, „Elle“, „Diapazon“, „Art Newspaper“ ir daugelyje kitų.

„Paroda kviečia lankytojus atrasti nespalvotą fotografiją, skirtą muzikos pasaulio užkulisiams ir jo kasdienybės visatai, kurioje gyvena ir dirba didieji meistrai. Tai susitikimai, per kuriuos negali būti jokių kitų garsų, vien tik muzika. A. Kremer sugebėjo į jų pasaulį pažvelgti visiškai kitu kampu – aistringa akimi ir nevengdama humoro. Tai vos akimirką trunkančios ir retai kada atskleidžiamos kūrėjų išraiškos, kupinos ekstazės, pasipiktinimo, aistros, nuovargio ir atsipalaidavimo. Įsimintinas šviesos ir detalių jausmas. „Live music“ suteikia galimybę pajusti garsiausius pasaulio muzikus kiek kitaip nei esame įpratę“, – rašoma specialiai parodai išleistoje knygoje „Live Music“.

Anksčiau „Live Music“ buvo eksponuota tokiose erdvėse kaip „Salle Pleyel“ koncertų rūmai Paryžiuje (Prancūzija), Sankt Peterburgo akademinėje filharmonijoje (Rusija), Azerbaidžano valstybinėje filharmonijoje (Azerbaidžanas), Kronbergo muziejuje „Malerkolonie“ (Vokietija), koncertų ir teatro salėje „Ugra Classic“ (Rusija), pasaulinėje vizualiųjų menų mugėje Maskvoje (Rusija). Taip pat ekspozicija skraidė po visą pasaulį 22-iejuose aviakompanijos UTAIR lėktuvuose.

Ši unikali fotografijų paroda į Vilnių atkeliavo iš Paryžiaus ir bus eksponuojama Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje nuo spalio 5 d. iki lapkričio 5 dienos. Parodą pamatyti galės visų filharmonijoje vykstančių koncertų lankytojai. Jos atidarymas vyks spalio 5 d. 18 val. Per atidarymą lankytojų lauks teatralizuoti netikėtumai ir improvizuoti koncertai.