Karininko laipsnio Italijos Žvaigždės ordiną (Ordine della Stella d’Italia) Italijos ambasados siūlymu šios šalies Prezidentas Sergio Mattarella Gintautui Kėvišui suteikė už ypatingus nuopelnus skatinant Italijos ir Lietuvos kultūrų bendrystę.

Tardamas sveikinimo žodį G. Kėvišui ambasadorius S. Taliani de Marchio sakė: „Šis aukštas Italijos Respublikos apdovanojimas liudija visos italų tautos pripažinimą už Jūsų puikią karjerą kultūros srityje, Jūsų dėmesį Italijai ir Jūsų darbą, skirtą puoselėti italų muziką ir operą Lietuvoje bei atvirkščiai, o tai ypač suartino mūsų šalis ir mūsų menininkus.“

Italijos Žvaigždės ordinas pradėtas teikti 2011 m. Tai antras pagal svarbą ir prestižą valstybinis apdovanojimas Italijoje, teikiamas žmonėms, svariai prisidėjusiems prie Italijos draugiškų ryšių ir bendradarbiavimo su kitomis šalimis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)