Keistų veido bruožų Tina (Eva Melander) dirba pasienio kontrolės tarnyboje, kur ji yra nepakeičiama tarnautoja dėl ypatingos galimybės užuosti kitų žmonių jausmus – kaltę, gėdą, baimę. Tačiau asmeniniame gyvenime dėl savo nepatrauklios išvaizdos Tina jaučiasi tarsi uždaryta į visuomenės užribį, kol jos gyvenime nepasirodo į ją panašus Voris (Eero Milonoff), kuris jai pamažu atveria akis, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Filmas pastatytas pagal švedų rašytojo John Ajvide Lindqvisto to paties pavadinimo apsakymą. Rašytojas išgarsėjo, kai pagal jo kitą apsakymą buvo sukurtas 2008 m. siaubo filmas „Įleisk mane“. „Riba“ – ne siaubo kūrinys, o pašėlęs neįprastos romantikos ir skandinaviško folkloro mišinys.

Kitokia meilės istorija

Pernai geriausiu Švedijos filmu išrinkta „Riba“ neprimena tradicinės meilės istorijos vien dėl savo išvaizda keistai atrodančių veikėjų, kurie turi ir neįtikėtinų savybių. Tačiau, pasak režisieriaus, meilė juk yra universali ir skirta kiekvienam.

„Kiek negražių žmonių matome pagrindiniuose vaidmenyse? Norėjau sukurti meilės istoriją negražiems žmonėms. Turime labai keistą estetinį suvokimą, kaip turi atrodyti filmų veikėjai. Esame išmokyti kino, kad tik maža dalis žmonių atitinka šį standartą, tačiau realybė, kaip mes žinome, yra visai kitokia,“ – Karlovi Varų kino festivalyje kalbėjo režisierius.

Kasdien keturios valandos grimo kėdėje

Pagrindinę veikėją suvaidinusi švedų aktorė E. Melander po premjeros Kanuose iškart susilaukė kino kritikų pagyrų, įvardijančių ją pagrindine filmo žvaigžde. Aktorė besiruošdama filmui priaugo beveik 20 kilogramų ir su asmeniniu treneriu „augino“ viršutinę kūno dalį, kad galėtų atskleisti galingą, plačių pečių Tinos asmenybę. Filmuodamasi E. Malander kiekvieną dieną praleisdavo keturias valandas grimo kėdėje, paslėpdama gražius veido bruožus. Nepriklausomo kino naujienų tinklapis „Indiewire“ aktorės pasirodymą įvardijo kaip geriausią metų vaidmenį, o sausio pabaigoje Švedijos kino akademijos ji buvo įvertinta kaip geriausia aktorė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją