Legendos

Vasaros pabaigą žyminčiame festivalyje ir šiais metais bus ką išgirsti. Koncertuos Lietuvos klasikos ir džiazo meistrai, skambės legendiniai muzikiniai, literatūriniai kūriniai. Rugpjūčio 21 d. festivalio atidarymo koncerte „Vakar ir visados“ bus galima išgirsti saksofonininko virtuozo, Lietuvos nacionalinės premijos laureato Petro Vyšniausko ir jaunatviškai žaismingo, brandžią kūrybinę istoriją kuriančio šv. Kristoforo kamerinio orkestro ir dirigento Modesto Barkausko muzikinį tandemą.

Rugpjūčio 22 d. festivalyje – lietuviško džiazo korifėjai, kuriems džiazas yra šventas – tai jų gyvenimas ir aistra, tai jų darbas ir malonumas – Neda Malūnavičiūtė, Vytautas Labutis ir Richardas Banys ir jų neišsemiamas džiazo imrovizacijų lobynas „Jazz in Spiritus“ tema, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Premjeros

Meno gurmanus neabejotinai sudomins dvi skirtingų žanrų, tačiau ypatingos festivalio premjeros.

Rugpjūčio 28 d. muzikos ir žodžio projektas „Laiko malūnai“ su legendine Lietuvos aktore Vaiva Mainelyte, K. Borutos apysaka „Baltaragio malūnas“ ir lietuviškos estrados bei dainuojamosios poezijos dainomis.

„Kai iki paskutinio festivalio programos sudarymo taško liko vos kelios minutės ir aktorius Gediminas Girdvainis dar džiugino mus savo buvimu žemėje, gimė šio ypatingo projekto idėja. Ir visgi laiko malūnų nesustabdysi, jie mals, primins, suksis, kartosis, skraidins mūsų laiką, mūsų gyvenimą, mūsų svajones“, – sako festivalio meno vadovė, pianistė Eglė Kasteckaitė.

Žodį ir muziką į „Laiko malūnų“ ratą „pins“ režisierė Eglė Storpirštienė, tekstus skaitys aktorė Vaiva Mainelytė, savo aksominiu vokalu džiugins Vilniaus tango teatro dainininkė Egidija Mačiulytė, fortepijonu skambins festivalio meno vadovė E. Kasteckaitė.

Vaiva Mainelytė

Rugpjūčio 29 d. „Electric Madam“ – tai dar viena ypatinga festivalio premjera. Įsivaizduokite nuostabiai melodingas G. Puccini operų „Bohema“, „Turandot“, „Gianni Schicchi“, „Madam Butterfly“ arijas, kurios skambės visiškai kitaip nei operos teatre ar įprastose koncertų salėse. Festivalio „Marijampolė Music Park“ sumanymu ir užsakymu, vienas talentingiausių Lietuvos elektroninės muzikos kūrėjų ir atlikėjų Leonas Somovas kartu su operos soliste Viktorija Miškūnaite susijungs į operos meno ir elektroninės muzikos duetą.

G. Puccini arijų melodijos sklandys elektroninės muzikos erdvės ir harmonijos sąskambiuose, o kompozicijų atlikimas praskleis naujas ir šiuolaikškas muzikos ribas. Itin svarbi šio projekto detalė – vaizdo projekcijos. Jas kuria jaunasis menininkas, Vilniaus dailės akademijos magistrantas Pijus Čeikauskas. „Electric Madam“ – tai simboliška Moters figūra buvusiame operų kūrėjų romantiškajame pasaulyje, šiuolaikiniame ir virtualiame šiandienos kūrėjų gyvenime.

„Sukursime nepamirštamą programą kartu su viena geriausių operos solisčių Viktorija Miškūnaite. Atliksiu savas interpretacijas klasikiniams kūriniams, perteiksiu gerai žinomas arijas dar negirdėtu skambesiu. Taip pat atliksiu keletą ir savo išleistų, tačiau paruoštų būtent šiam festivaliui kūrinių. Elektroniniai garsai įgaus naują, klasikinės muzikos formą. Bus graži programa, kurios gera klausytis“, – sako Leonas Somovas.

Leonas Somovas

Muzika širdžiai ir vasaros pabaigai

Rugpjūčio 30 d. – festivalio pabaigos koncertas. Dar vienas specialiai festivaliui kurtas ir sumanytas projektas – „Legendinės meilės dainos“ su būtent šiai muzikinei programai suburta muzikantų kompanija: gitaristas ir dainininkas Chris Ruebens (Belgija, Lietuva), akordeonininkas Nerijus Bakula, smuikininkas Tadas Dešukas, kontrabosininkas Denis Murašov ir Andrius Kairys, mušamieji.

„Tęsiame gražias klasikinės ir džiazo muzikos vasaros festivalio „Marijampolė Music Park“ tradicijas, šis muzikinis renginys džiugina nuostabiais koncertais ir yra neatskiriama Marijampolės kultūros dalis. Kviečiame marijampoliečius bei visos Lietuvos muzikos gurmanus atvykti ir pasimėgauti išskirtiniais koncertais Marijampolės miesto parkuose, kurie virsta skambančiomis muzikos erdvėmis po atviru dangumi“, – sako Marijampolės mero pavaduotojas Artūras Visockis.

Visi festivalio koncertai – nemokami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)