Festivalio organizatoriai pabrėžia, šios grupės – tai puiki proga dar kartą įsitikinti, kad Jungtinė Karalystė – ne tik Big Benas, Šerlokas Holmsas, karališkoji šeima ir futbolo rinktinė, kurios niekada nenugalėsime.
Hipertalentingas britas Paskelbus, kad Soweto Kinchas su grupe pasirodys „Vilnius Mama Jazz“, socialiniuose tinkluose akimirksniu sukruto ne tik džiazo, bet ir repo gerbėjai. Didžiojoje Britanijoje S. Kinchas išgarsėjo 2003-aisiais, kai debiutinis jo albumas „Conversations With The Unseen“ buvo įtrauktas į prestižinio „Mercury“ apdovanojimo pretendentų sąrašą. Šį apdovanojimą kritikai atlikėjams kasmet skiria už geriausią britų muzikos albumą.
Leidinys „Evening Standard“ S. Kinchą netrukus pavadino „hipertalentingu muzikantu“. Britų visuomeninis transliuotojas „BBC“ jį yra apdovanojęs ryškiausios kylančios žvaigždės, geriausio džiazo instrumentininko ir geriausio džiazo kolektyvo apdovanojimais.
Atlikėjo kolekcijoje – dvi muzikinių apdovanojimų „MOBO“ statulėlės. Kritikų išliaupsinta ketveriukė Žurnalo „Jazzwise“ viena originaliausių pasaulio džiazo grupių tituluojama „Sons Of Kemet“ į „Vilnius Mama Jazz“ atvyksta su visiškai šviežiais kūriniais – rugsėjį pasirodė antrasis grupės albumas „Lest We Forget What We Came Here To Do“. Vos prieš ketverius metus susibūręs kvartetas jau yra pelnęs „MOBO“ apdovanojimą geriausios džiazo grupės kategorijoje, o jo debiutinį diską „Burn“ geriausiu metų albumu yra paskelbusi viena

labiausiai gerbiamų britų meno kritikos interneto svetainių „The Arts Desk“. „Primygtinai raginu išgirsti šią grupę gyvai“, – sako garsus britų muzikos žinovas, radijo laidų vedėjas Gillesas Petersonas. Festivalio organizatoriai pritaria jam visais 100 procentų ir kviečia pasiklausyti grupės gyvo pasirodymo Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją