Šis centras prieš keletą metų atsidarė Eimunto Nekrošiaus spektakliu „Vyšnių sodas". Pažiūrėjęs spektaklį „Atviras ratas", kuris pirmą kartą buvo vaidinamas rusų kalba, teatrinio centro vadovas Michailas Puškinas, nelaukdamas konkursinės festivalio dalies pabaigos, pakvietė režisierių Aidą Giniotį reprezentuoti savo teatrą lapkričio mėnesį Maskvoje.

Į būsimo vizito programą planuojama įtraukti geriausius režisieriaus Aido Giniočio kūrinius, sulaukusius pripažinimo Lietuvoje ir užsienio festivaliuose, rašoma pranešime spaudai.

Savaitę vyksiančiose gastrolėse tikimasi parodyti Auksiniu scenos kryžiumi apdovanotus spektaklius „Atviras ratas", „Senelės pasaka" (teatro laboratorija Atviras ratas), „Juzė Dykaduonis" (Jaunimo teatras), „Meilė ir mirtis Veronoje" (Keistuolių teatras), taip pat užsienio festivaliuose jau anksčiau sėkmingai pristatytus „Taisyklė nr.1, arba sapnuoti Vilnių draudžiama" ir „Karalius Elnias" (Keistuolių teatras).

Ypatingo kvietimo susilaukė jaunųjų aktorių spektaklis „Luošys iš Ainišmano salos" (Keistuolių teatras) ir jo režisierius, kurso vadovas prof. Vladas Bagdonas, kurio pripažinimas rusų teatralų tarpe pernai buvo įvertintas prestižiniu K. Stanislavskio vardo apdovanojimu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją