„Man nebuvo sunku, net atvirkščiai – malonu. Pabaiga buvo susijusi su maloniais atradimais ir džiaugsmais. Pabaigiau karjerą tada, kai atlikau vieną ryškiausių savo vaidmenų. Dirbau su iškiliais žmonėmis – baletmeisteriu Kirilu Simonovu, savo partneriu Martynu Rimeikiu. Kūryba kartu su šiais žmonėmis buvo nepaprastai įdomi ir brandi. Tai buvo paskutinieji žmonės, kurie atsirado mano laimingame balerinos kelyje. Be to, sutikau savo būsimą vyrą, pakeičiau gyvenimo šalį. Sukūriau šeimą. Tai buvo ryškūs ir dideli gyvenimo pokyčiai, bene laimingiausias mano gyvenimo etapas“, – pernai interviu apie savo karjeros ir gyvenimo pokyčius Delfi sakė E. Špokaitė (skaitykite čia).

Prieš kelerius metus JAV, San Diege ji įkūrė San Diego baleto institutą.

Šiandien menininkė mini svarbią sukaktį – 50-ąjį gimtadienį.

Prezidentas Gitanas Nausėda ir ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sveikina žymią baleto artistę, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatę Eglę Špokaitę 50-ojo gimtadienio proga.

Pasak šalies vadovo, baletas ženklina visą E. Špokaitės gyvenimą – nuo svajonės šokti, kūrybos aukštumų didžiosiose Lietuvos ir pasaulio teatrų scenose iki prasmingo pašaukimo mokyti.

„Aukščiausiais apdovanojimais įvertintas Jūsų kūrybinis kelias yra didelė dovana mūsų šalies menui ir kultūrai – jie nebeįsivaizduojami be Jūsų vardo, simbolizuojančio iš nepaprastos žmogaus stiprybės gimstantį šokio grožį ir lengvumą. Savo talentu, artistiška prigimtimi ir elegancija Jūs ne kartą scenoje sukūrėte stebuklą, leidote širdžiai kalbėti ir judesiu pasakėte daug daugiau, nei galima ištarti žodžiais“, – rašoma prezidento sveikinime jubiliejaus proga.

Šalies vadovas E. Špokaitei palinkėjo gražių ir laimingų metų, drąsių svajonių apie naujus tikslus ir jų išsipildymo.

„Operos ir baleto teatro scenoje Jūs sukūrėte daugybę įsimintinų vaidmenų, kurie žavėjo ir iki šiol žavi Lietuvos ir kitų šalių žiūrovus. Įgimtu talentu, artistiškumu, plastiškumu ir nuosekliu darbu šokio meną pakylėjote į neregėtas aukštumas. Aukštą meistriškumą esate ne kartą patvirtinusi pergalėmis prestižinių tarptautinių baleto konkursų scenose. Smagu, kad savo išmintį ir patirtį perduodate jaunajai kartai Jūsų įkurtame San Diego baleto institute. Mieloji Egle, nuoširdžiai sveikinu Jus gražaus jubiliejaus proga, linkiu toliau nešti savo šviesą ir visada tikėti galinga meno jėga“, – sakoma premjerės sveikinime.

E. Špokaitės nuopelnai valstybei yra įvertinti Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordinu, Nacionaline kultūros ir meno premija, baleto artistė yra nesyk pelniusi „Auksinį scenos kryžių“ ir kitus svarbius apdovanojimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)