Dailininkas A. Vozbinas parodoje demonstruoja rinktinius kūrinius. „Šį kartą savo nekuklaus darbo rezultatą pavadinau „Urbi et Orbi“ („Miestui ir Pasauliui“), kad apie jį žinotų visi. Pauliui Cezanne'ui tapyba buvo būdas pažinti pasaulį. Man tapyba yra būdas pereiti iš realybės į transcendenciją. Todėl ši paroda – lyg šventė. Joje pamatysite daug moterų. Bet juk viskas, kaip sakoma, prasideda dėl moters. Ne tik karai“, – teigė A. Vozbinas.

Dvi parodos galerijoje "Arka"

Tapytojo darbus per parodą įvertino menotyrininkas Vidas Poškus, politikas Audronius Ažubalis, menininkai iš Suomijos Raija ir Kari Kuisma.

„Nugirdau pokalbį, kuriame moteris sakė, jog Aleksandro darbuose įžvelgia šizofreniją. Ši mananti, kad net prisistatymas turi šizofreninių motyvų. Galiu iš dalies sutikti. Tačiau nepavadinčiau to yda, o privalumu. Šis vyras yra įvairiapusė asmenybė. Viena – jis gaivališkas, stiprus, kita – ramus ir išlaikytas. Todėl, manau, labiausiai tinkantis apibūdinimas šiam žmogui būtų – kentauras. Tokie yra ir tapytojo darbai. Vienuose aistra ir spalvos, kituose skleidžiasi ramybė ir istorija. Džiaugiuosi, jog visus darbus galime išvysti šiandien. Tai puiki proga pasidžiaugti gyvuojančiu menu“, – nuomonę išsakė V. Poškus.

„Nežinoma dailė“ – Lietuvos dailininkų sąjungos dailės kolekcija, XX amžiaus 7-9 dešimtmečiais intensyviai funkcionavusio Lietuvos dailės parodų fondo (LDF) rinkinys. Jis leidžia suprasti ir pajausti sudėtingas to laikmečio dailės realijas ir dailininko kūrėjo vaidmenį ideologizuotoje sovietmečio sistemoje.

„Mintis atidaryti būtent tokią parodą gimė savaime. Juk šie darbai buvo ilgą laiką sandėliuojami ir šiandien išvydo dienos šviesą. Daugelis jų sukurti 1940–1990 metais. Gaila, bet po nepriklausomybės paskelbimo paveikslai buvo užmiršti. Todėl šis atidarymas – savotiškas atgimimas. Žinome, jog pasižvalgyti tikrai bus į ką – atrinkome pačius geriausius kūrinius“, – kalbėjo parodos kuratorė Nijolė Nevčesauskienė.

Abi parodos galerijoje „Arka“ veiks iki gruodžio 10 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją