Kuliuose, Šv. Vyskupo Stanislovo bažnyčioje, liepos 8-ąją „Duettisimo“ atliks Erwino Schulhoffo, Pēterio Vaskso, Loretos Narvilaitės ir Bohuslavo Martinů kūrinius, o jų naują programą „Duo“ papildys kauniečio dailininko Mindaugo Juodžio paveikslai, kurie atspindi muzikantų rankas ir instrumentus. Šis koncertas Kuliuose – jungtinis Kintų ir Sofijos festivalių projektas.

Liepos 9-ąją „Kintai Arts“ rezidencijoje publika „Duettissimo“ išvys ne tokiame jiems įprastame amplua – koncerte visai šeimai „Pasiklydusios spalvos“. Kartu su pianiste Simona Zajančkauskaite jie atliks įvairių autorių muziką nuo Ludwigo van Beethoveno, George‘o Gershwino iki šių dienų kompozitorių. „Taip pat pasakosime apie muzikines spalvas ir emocijas. Teks net kamane pabūti“, – šypsosi pamario vakarams besirengiantis Glebas Pyšniakas.

Trečiasis, liepos 10-ąją Švėkšnoje, greta sinagogos, įvyksiantis koncertas „Duettissimo“ itin svarbus, nes su kolegomis, puikiais perkusininkais Pavelu Giunteriu ir Guntarsu Freibergsu (Latvija) atliks jiems itin artimo žmogaus, šviesaus atminimo kompozitoriaus Anatolijaus Šenderovo kūrybą. „Su Maestro mus siejo labai artimi santykiai, o jo muzika visuomet skamba mūsų programose. Šįsyk jam dedikuosime pirmąją koncerto dalį“, – programą pristato violončelininkas. Taip pat koncerte skambės Arvo Pärto ir Ástoro Piazzolla muzika.

„Vėliau man pačiam su Pavelu ir Guntarsu teks koncertuoti Latvijoje bei Lietuvoje. Mūsų bendradarbiavimas prasidėjo „Gaidos“ festivalyje, kuomet su dideliu pasisekimu pavyko sugroti Tan Dun koncertą violončelei ir perkusijai. Šį kartą kai kuriuos kūrinius atliksime su abiem perkusininkais ir Dalia“, – pasakoja G. Pyšniakas.

Šių metų „Duettissimo“ viešnagę „Kintai Arts“ rezidencijoje vainikuos koncertas su geru poros bičiuliu, pianistu Luku Geniušu, kuriame skambės retai atliekama Arnoldo Schönbergo versija fortepijoniniam trio „Pragiedrėjusi naktis“ bei vienas bene gražiausių ir sudėtingiausių kamerinės muzikos kūrinių – Franzo Schuberto Fortepijoninis trio Nr.2. Koncertas „Pragiedrėjusi naktis“ vyks Kintų Didžiojoje bažnyčioje.

„Visuose mūsų koncertuose be pasaulietiškos muzikos skambės žydiška – taip norime atkreipti dėmesį į Lietuvos žydų istoriją, priminti litvakų kultūrinį paveldą Mažojoje Lietuvoje (be koncertų bus rengiamos ir paskaitos). Kintų festivalio direktorė Audra Juodeškienė mums svarbių pasirodymų ciklui pakvietė jau antrą kartą. Tai yra didžiulė privilegija, džiaugsmas, laimė, pasitikėjimas ir tikėjimas, kad aukščiausios išraiškos menas reikalingas ne tik didmiesčiuos, ir dar – tokiomis „porcijomis“. Visi koncertai mums ypatingi – grosime su mylimais bičiuliais bei nuostabiais muzikais, aukščiausio meistriškumo profesionalais“, – džiaugiasi G. Pyšniakas.

Kintų festivalis ypatingas ir jo gyvenimo bei scenos partnerei Daliai Dėdinskaitei: „Kai kas nors klausia, ar atostogausime vasarą, atsakau „ne“, bet, pavyzdžiui, koncertų Kintuose, nors atliksime sudėtingas programas, protu nefiksuoju kaip darbo. Tai – džiaugsmas ir malonumas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją