„Šis džiazu alsuojantis akcentas senamiestyje - tai tarsi pilnametystės sulaukusio aštuonioliktojo festivalio brandos atestatas,”-sako fesitvalio vadovė Inga Grubliauskienė.

Vilniuje gyvenantis skulptorius Vladas Kančiauskas 1945 m. gimė Klaipėdoje, kaip pats sako, po karo buvo penktasis uostamiesčio naujagimis. „Visi garsūs skulptoriai gyvenimo pabaigoje savo gimtajam miestui dovanojo savo darbus. Mano skulptūros stovi ant Ramiojo ir ant Atlanto vandenynų pakrančių, bet jau seniai norėjau, kad mano darbai atsirastų ir ant Baltijos jūros kranto, kur mano širdis. Dėl to ir nusprendžiau savo gimtam miestui skirti muzikalią skulptūrą „Fortepijonas-banga“,“- sako autorius .

Festivalio pradininkas ir globėjas Vytautas Grubliauskas mano , kad tokių akcentų Klaipėdoje, tituluojamoje džiazo sostine, vėliau galėtų atsirasti ir daugiau.

Akmens skulptūra masyvi 2m x 3m, bus pastatyta ant granitinio pjedestalo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją