Jis šį sprendimą priėmė „sunkia širdimi“, – teigiama P. Domingo pranešime. Tačiau: „Naujausi kaltinimai, kurie prieš mane buvo pateikti spaudoje, sukūrė atmosferą, kenkiančią mano gebėjimui tarnauti šiai kompanijai, kurią taip myliu“.

Los Andželo opera padėkojo P. Domingui ir pabrėžė „beprecedentį ir gilų“ jo indėlį į kultūrinį miesto gyvenimą. P. Domingas Los Andželo operai vadovavo nuo 2003 metų. Dėl kaltinimų jam operos teatras nurodė atlikti tyrimą, o atlikėją išleido atostogų.

Jau praėjusią savaitę P. Domingas pasitraukė iš Niujorko Metropolitano operos. Jis teigė paprašęs vadovybės atleisti jį nuo įsipareigojimų ir paskelbė, kad daugiau čia nebekoncertuos. Tiesa, iš operos rūmų pareiškimo buvo galima suprasti, kad P. Domingas buvo paprašytas pasitraukti.

P. Domingą seksualiniu priekabiavimu apkaltino kelios dešimtys moterų. Kai kurie teatrai ir orkestrai tada jo pasirodymus atšaukė.

Šiais metais P. Domingas dar turėtų koncertuoti Ciuriche, Maskvoje, Vienoje, Hamburge, Kelne, Valensijoje, Milane ir Krokuvoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)