Šį kartą muzikai savąją šventę skyrė Europos vyresnių žmonių aktyvumo ir kartų solidarumo metams, tokiu būdu iškiliu akcentu vainikuodami visus Lietuvoje vykusius renginius.

Taip pat buvo paskelbta graži Lietuvos muzikų sąjungos iniciatyva: įsteigtas Senjorų muzikų paramos fondas. Fondo programoje – kilnus tikslas: suburti vyresniuosius nenorinčius ar nebegalinčius atskirai gyventi muzikus draugėn, pastatant muzikų bendruomenės namus.

Tuose namuose galėtų būti užtikrinta ori scenos meistrų gyvenimo buitis, prailginta aktyvi kūrybinė didžiulę patirtį sukaupusių muzikos korifėjų veikla. Solidarumą idėjai išreiškė visi šių metų šventės dalyviai, muzikavę LRT scenoje. Apie puoselėjamą idėją mintimis dalinosi ir Fondo steigimo iniciatoriai LMS tarybos nariai dainininkai Vladimiras Prudnikovas ir Vytautas Juozapaitis, akordeonininkas Eduardas Gabnys, LMS prezidentė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė, muzikų iniciatyvą palaikė Seimo narė Vilija Aleknaitė-Abramikienė, sociologas Arvydas Matulionis, patirtimi apie panašias pasaulyje ir Lietuvoje veikiančias bendruomenių įstaigas dalinosi žurnalistai Sigitas Krivickas ir Algimantas Degutis bei poetas Vytautas Barauskas.

Televizijos teikiamos galimybės ženkliai praturtino šventės rengėjų galimybes. Žiūrovų akį džiugino ne tik įspūdingas meninis reginys, bet ir naudojantis LRT archyvais parengti emocionalūs siužetai apie solidų metų kraitį sukaupusių Lietuvos muzikų praeitį, muzikų dinastijas. Tik patirties perimamumas – taigi kartų sugyvenimas – gali užtikrinti mūsų krašto kultūros ateitį.

„Didžiajame muzikų parade 2012“ ir vėl stebino puikių Lietuvos atlikėjų gausa, meistriškumas, originalūs koncertiniai numeriai. Sunku iš gausaus būrio išskirti geriausius – nes visi muzikavo pakiliai, nuoširdžiai, meistriškai.

Šventės kulminacija – „Auksinio disko“ laureatų paskelbimas. "BOD GROUP" atstovai direktorius Vladas Sakalauskas ir rinkodaros direktorius Ričardas Sartatavičius įteikė prizus šiais metais apdovanotiems dainininkei Irenai Milkevičiūtei, violončelininkui Vytautui Sondeckiui (atsiėmė muziko tėvai Saulius ir Silvija Sondeckiai) ir klarnetininkui Pranui Narušiui.

Antrą kartą buvo apdovanoti „Publikos simpatijų prizo“ nugalėtojai. Dvi savaites DELFI portalo skaitytojai turėjo retą progą susipažinti su iškiliausiais Lietuvos muzikais ir išsirinkti labiausiai mėgstamus atlikėjus.

Alytaus gyventojai parodė išskirtinį aktyvumą ir publikos simpatijų prizas iškeliavo į Alytaus muzikos mokyklą – vyriausioji DELFI portalo redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė prizą įteikė moksleivių orkestro „Svajonė“ dirigentui Pranui Stepanovui.

Koncerto akimirkos - nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)