Pagrindinis „Jaunojo tapytojo prizas“ tikslas - pristatyti perspektyviausius ir ryškiausius jaunosios kartos tapytojus, sudaryti galimybę visuomenei susipažinti su jaunųjų menininkų kūryba, o tikslinei auditorijai Lietuvoje ir užsienyje – meno kolekcininkams, meno vadybininkams ir kuratoriams – atrasti naujus talentus tiek Lietuvoje, tiek ir kaimyninėse Baltijos šalyse.

Šiemet konkurse dalyvavo 92 menininkai iš trijų Baltijos valstybių (Lietuva, Latvija, Estija).

Po pirmojo tarptautinės vertinimo komisijos balsavimo etapo paaiškėjo penkiolika projekto finalininkų, kurie pretenduoja į projekto „Jaunojo tapytojo prizas“ pagrindinio prizo bei Publikos prizo laimėjimus.

PAGRINDINIS PRIZAS: 2.500 EUR ir dviejų mėnesių rezidencija Nordic Artists' Centre Dale, Norvegijoje, su kasmėnesine 8.000 NOK stipendija.

PUBLIKOS PRIZAS:

Lapkričio 22 dieną dieną, 18:00 val Šiuolaikinio meno centre (Vokiečių g. 2, Vilniuje) įvyks projekto „Jaunojo tapytojo prizas 2013“ apdovanojimų vakaras, kurio metu bus apdovanoti Pagrindinio ir „Publikos prizo“ laimėtojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)