Ketvirtadienį per slaptą balsavimą už jos kandidatūrą buvo 89 Seimo nariai, prieš balsavo vienas, susilaikė šeši.

„Svarbiausias mano tikslas naujoje kadencijoje – ypač daug dėmesio skirti atnaujintai etninės kultūros programai, kuriai projektą jau esame parengę, ir skatinti mokyklas rinktis etninės kultūros pasirenkamą dalyką, remiantis šia programa kelti mokytojų kvalifikaciją ir rengti pedagogus“, – Seime sakė D. Urbanavičienė.

Ji taip pat sakė sieksianti, kad būtų priimtas etninės kultūros specialisto apibrėžimas, nes „dabar ši pareigybė neretai priskiriama darbuotojams, neturintiems kompetencijos etninės kultūros srityje“.

D. Urbanavičienės teigimu, svarbu etnokultūrą integruoti į rengiamus naujus teisės aktus – Kultūros politikos pagrindų įstatymą, Kultūros centrų įstatymo naują redakciją ir kitus.

Etninės kultūros globos taryba yra ekspertinė institucija, Seimui ir Vyriausybei patarianti sprendžiant strateginius etninės kultūros valstybinės globos ir politikos formavimo bei nematerialaus kultūros paveldo apsaugos klausimus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)