Festivalis turės 2 pagrindinius dainuojamosios poezijos koncertus penktadienį ir šeštadienį. Antrąją festivalio dieną vyks susitikimai su rašytojais ir poetais, poezijos skaitymai. Juose, kaip teigė festivalio organizatorius Arminas Elijošius, per abi renginio dienas pasirodys apie 40 bardų ir poetų.

Netrūks dainų ir pramogų

Jau penktadienį vakare festivalį iškilmingai pradės literatas Albinas Stakauskas. Jo dėka prieš daugiau nei 20 metų buvo suorganizuotas pirmasis dainuojamosios poezijos festivalis. Ši idėja davė pradžią kitiems dabar tebevykstantiems poetų ir bardų renginiams.

Tą patį vakarą į sceną lips Dariaus Leveckio ir Ryto Germanavičiaus duetas, „Raseinių bardų klubo“ iniciatorius Kastytis Petryla, karininkas Valerijus Šerelis, pirmosios lietuviškos kantri muzikos grupės „Deficitai“ narė Aldona Stankutė ir kiti kūrėjai. Koncertą vainikuos „Jurbarko bardų klubo“ nariai, koncertuojantys jau daugiau nei 5 metus.

Antrąją festivalio dieną Daugoduose netrūks nei poezijos, nei pramogų. Jauniausieji dalyviai jau nuo pietų bus pakviesti į vaikų zoną, kurioje jų laukia aktyvios batutų pramogos. Suaugusieji galės aplankyti Žydrės Adomaitienės tapybos parodą, susipažinti su senovės amatais, pasidaryti XIX a. nuotrauką šlapio kolodijaus technika. Kiek vėliau planuojamas karininko Ernesto Kuckailio knygos „Išlikę laisvi“ pristatymas.

„Dpoezijos šaltinis“

Vakariniame šeštadienio koncerte skambės ne tik lietuviškos, bet ir ukrainietiškos dainos. Jomis džiugins jau antrą kartą į „Dpoezijos šaltinį“ grįžtanti grupė „Nendrių katinas“ (ukr. „Очеретяний Кіт“), neseniai baigusi turą po Lietuvą. Nostalgiškus prisiminimus sukels Julijos Ritčik trio, dar 2007 m. atstovavęs Lietuvai „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Be tikrų festivalio senbuvių, kurių dainas kiekvienais metais niūniuoja publika, poetas Mindaugas Valiukas su soliste Agne Sabulyte padovanos improvizuotą duetą „40 minučių apie tai, ką jaučiame, žinome, ir ko nežinojome, kad kažkas nežinojo...“

Poetais galės būti visi

Metai iš metų festivalis pritraukia ne tik įdainuojančius, bet ir rašančius eiles. Poezijos skaitymo popietės vinys – poetė Dalia Teišerskytė, fotografas ir poetas Gaudentas Kurila, Tauragės literatų klubas „Žingsniai“, šiemet minėsiantis 26-ąjį gimtadienį.

Tiesa, festivalio organizatorius priduria, kad scena bus atvira ir kiekvienam kuriančiam klausytojui.
„Šeštadienį 13–15 val. vyks poezijos popietė. Jei bus žiūrovų, kurie irgi norės paskaityti savo eiles, galime užtrukti ilgiau“, – kalbėjo A. Elijošius.

„Dpoezijos šaltinis“

Festivalio dalyviai kviečiami atvykti jiems patogiu laiku. Renginio pabaiga dar nėra aiški – viskas priklausys nuo to, kiek jėgų dalyviams liks po koncerto.

„Festivalis planuojamas iki šeštadienio vėlumos arba ankstaus sekmadienio ryto, kadangi dažnai po koncerto užsitęsia pasikalbėjimai prie laužo, vis dar skamba eilės ir dainos“, – pasakojo A. Elijošius.

„Dpoezijos šaltinis“ pirmąjį rugpjūčio savaitgalį vyks Daugodų kaime, Raseinių rajone. Norintys dalyvauti visuose festivalio renginiuose, turės galimybę apsistoti kempinge, čia taip pat veiks maisto ir gėrimų vagonėliai. Renginys nemokamas.

Daugiau informacijos renginio puslapyje arba socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Dpoezijos šaltinis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją