Įdomu, kad Donato Norušio menininko kelias ir prasidėjo kažkada „Beepositive“ festivalyje, kur jis pristatė savo instaliaciją „face fragments“. Ši instaliacija sulaukė labai daug dėmesio, o vėliau ji apkeliavo dar šešis festivalius. Donatas džiaugiasi, kad būtent „Beepositive“ festivalis ir jo kūrybiniai bendradarbiai padėjo jaunam menininkui tapti matomu ir „išplaukti į platesnius vandenis“.

Paklaustas, kas, jo nuomone, „Beepositive“ festivalį skiria nuo kitų panašių festivalių, Donatas pastebi, kad patraukliausia yra atvira erdvė ir miškas, kur menininkai kuria susirinkę iš skirtingų šalių.

„Darbai tiesiog liejasi su gamta, tokioje aplinkoje išsireikšti yra aibė galimybių – kūrybai čia nėra ribų. Kiti festivaliai dažniausiai vyksta urbanistinėje aplinkoje: mieste, fabrikuose, apgyvendintose vietose. Taigi, „Beepostive“ festivalis yra išskirtinis visų pirma dėl savo atmosferos“, – įspūdžiais dalinasi menininkas.

"Beepositive" - Donato Norušio darbas

Šio menininko kūryboje viena svarbiausių raiškos priemonių yra projekcijų vaizdai. Jis teigia, kad tokiu būdu „objektai atgaivinami, jie įgyja kitas dimensijas.“

„Tamsoje šviesa turi labai stiprų poveikį. Kaip medija. Man ji imponuoja, todėl ją esu pasirinkęs, kaip vieną svarbiausių savo kūrybinės raiškos priemonių“, – teigia instaliacijų autorius, nekantraujantis parodyti savo darbą „Beepositive“ festivalio publikai.

Tarptautinis Vilniaus šviesų festivalis „Beepositive“ prasidės rugsėjo 30 dieną. Daugiau akimirkų iš praėjusių metų festvalio – nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)